Ludovic Orban: "Unii funcționari din ministere nu își vor regăsi locul în cadrul noilor instituții"

271
Ludovic Orban:

Articole de la același autor

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat, ieri, că o parte dintre funcționarii din ministere nu își vor regăsi locul în cadrul noilor instituții, menționând că intenția este de evaluare, "acolo unde e posibil", a competențelor celor care ocupă funcții de conducere sau de execuție, precum și de organizare de concursuri transparente.


"O parte dintre ei cu siguranță nu își vor regăsi locul în cadrul noilor instituții. Intenția noastră este să facem și o evaluare, acolo unde este posibil, a competenței, a activității desfășurate, a capacității de a ocupa funcții de conducere sau funcții de execuție. De asemenea, vom organiza concursuri transparente care să fie obiective, cu comisii de concurs care să poată să analizeze efectiv calitățile, experiența, capacitatea managerială a fiecărui candidat pentru funcțiile publice de conducere, care vor exista în structurile administrative", a precizat Orban, citat de Agerpres.


El a adăugat că studiază foarte atent politica detașărilor angajaților publici, care este una care generează instabilitate.
"Studiem foarte atent politica detașărilor. S-a ajuns la o situație în care un procent semnificativ de angajați din sectorul public ocupă funcții publice prin detașare, nu mi se pare un lucru normal. În momentul în care un om este angajat într-o instituție publică, sigur, trebuie să fie angajat prin concurs, dar trebuie să gireze toate activitățile care fac parte din fișa postului și să nu mai existe această instabilitate generată de politica detașărilor", a mai afirmat Orban.


Premierul desemnat a mai precizat că intenționează modificarea legislației pentru a nu se mai permite ocuparea funcțiilor publice de conducere prin politica delegării, în sensul obligativității de a se organiza un concurs cât mai rapid.
"Intenționăm modificarea legislației astfel încât să nu mai permitem ocuparea funcțiilor publice de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm durata permisă pentru o funcție publică de conducere la maximum șase luni, până la ocuparea acestei poziții prin concurs. Adică, obligativitatea de a organiza un concurs cât mai rapid, în maximum două săptămâni, și la ocuparea poziției respective prin concurs", a încheiat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.813 secunde