Ludovic Orban: Ministerul Tineretului și Sportului are un patrimoniu uriaș de care își bate joc

180
Ludovic Orban: Ministerul Tineretului și Sportului are un patrimoniu uriaș de care își bate joc - mczoptq0mczoyxnopwiwmtmzzmeyodrh-1573550688.jpg
Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, la preluarea mandatului ministrului Tineretului și Sportului de către Ionuț Stroe, că MTS are un patrimoniu uriaș de care "își bate joc", multe dintre bazele sportive lăsate în paragină putând contribui la finanțarea diferitelor discipline.

"Mă bucur să fiu astăzi aici și să particip la instalare oficială a ministrului Tineretului și Sportului, domnul Ionuț Stroe. Știu că sunt câteva lucruri foarte importante și anume pregătirea pentru Campionatul European de fotbal, căruia îi acordăm atenție maximă posibilă. De asemenea, Olimpiada. Aici necesitățile de finanțare probabil sunt diferite, mai ales pentru disciplinele la care vom avea reprezentanți care intră în competiție. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat, (...), patrimoniul uriaș pe care îl deține MTS și de care acum își bate joc, vă spun sincer. Am fost în diferite locații lăsate în paragină care nu folosesc nimănui, active care dacă ar fi utilizate în mod inteligent ar putea chiar să finanțeze domeniul sportiv. Nu mai vorbesc de ceea ce are nevoie fiecare sport, baza de antrenament", a declarat Orban la sediul MTS.

În domeniul tineretului, Ludovic Orban consideră că există anumite structuri care au pierdut orice reprezentativitate: "Și în ceea ce privește susținerea organizațiilor de tineret sunt câteva lucruri care trebuie lămurite, pentru că păstrăm din inerție de 30 de ani niște structuri care s-au constituit în anii tulburi de după Revoluție și care și-au pierdut orice reprezentativitate și care trebuie clarificată".

Vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre necesitatea unei strategii prin care MTS să stopeze "migrația" tinerilor.

"Sunt la preluarea mandatului ministrului Tineretului și Sportului din mai multe motive, pentru că este tânăr și deschis problemelor de tineret și de sport și în același timp pentru că sunt o fostă sportivă de nivel mediu, am făcut vreo 10 ani de arte marțiale și îmi dau seama cât de important este pentru sportivii din România să găsească în ministrul Tineretului și Sportului un susținător al sportului de masă, al investiției în baze sportive, al colaborării cu Ministerul Educației Naționale, cu federațiile sportive, astfel încât tinerii să se simtă atrași de sport și să simtă că într-adevăr principiul care funcționează în America, și anume ‘un dolar investit în sport salvează 3 dolari la sănătate', se aplică și în România. Evident că problemele legate de tineret sunt multe, trebuie să prevenim migrația tinerilor care este în număr atât de mare în România. Aici aveți toată susținerea noastră, pentru că într-adevăr avem o nevoie vitală de politici active la nivel de Guvern pentru a diminua migrația, pentru a avea oportunități pentru cei care pleacă în străinătate să se întoarcă în România. Ne dorim din suflet un mandat de succes pentru ministrul Tineretului și Sportului", a afirmat Turcan.

La evenimentul organizat la sediul MTS în vederea instalării oficiale în funcție a ministrului Ionuț Stroe au participat mai mulți președinți de federații sportive precum Vasile Cîtea (FR de Box), Elisabeta Lipă (FR de Canotaj), Răzvan Burleanu (FR de Fotbal), Cristinel Romanescu (FR de Tenis de Masă), Nicu Vlad (FR de Haltere), Alin Petrache (FR de Rugby), Camelia Potec (FR de Natație și Pentatlon Modern), Răzvan Pîrcălabu (FR de Lupte), Irina Deleanu (FR de Gimnastică Ritmică), Gheorghe Vișan (FR de Volei), precum și președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristian Balaj și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4663 secunde