Ludovic Orban: "Cei care conduc instituțiile publice nu pot lipsi de la serviciu"

357
Ludovic Orban:
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, ieri, că și persoanele care conduc instituțiile publice vor avea parte de o reducere a veniturilor, în contextul reglementărilor privind șomajul tehnic, dar nu vor putea absenta de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

"Cu siguranță că cei care conduc instituțiile publice nu pot să lipsească (de la serviciu - n.r.). Eu nu am lipsit niciun moment din îndeplinirea atribuțiilor pe care le am ca premier și la fel și colegii mei din Guvern și din instituțiile administrației publice centrale. Pur și simplu, va opera această reducere de venit care va fi aplicată și la ceilalți angajați din instituțiile publice", a explicat premierul Ludovic Orban, la Antena 1.

El a mai explicat că ordonanța de urgență privind șomajul tehnic la nivelul sistemului public nu reprezintă o tăiere a salariilor, iar prevederile acesteia vor fi valabile pe durata stării de urgență.

"Pregătim ordonanța de urgență care urmărește introducerea unui mecanism pentru perioada în care ne vom găsi în stare de urgență, prin care în sectorul public jumătate dintre angajați să lucreze 15 zile sau zilele lucrătoare din 15 zile și cealaltă jumătate restul de 15 zile, urmând ca jumătate din timp să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază. Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive, în primul rând, un motiv de natură epidemiologică. Practic, oamenii stând acasă 15 zile, se știe că și izolarea durează 14 zile, în această perioadă dacă cineva este infectat va avea simptome și se va manifesta, eliminând riscul să-și infecteze colegii în perioada respectivă", a informat prim-ministrul.

El a menționat că al doilea motiv pentru introducerea acestei măsuri îl reprezintă solidaritatea, în condițiile în care epidemia cu noul coronavirus a afectat foarte mulți angajați din mediul privat. Ludovic Orban a amintit că au fost suspendate aproximativ un milion de contracte de muncă.

"Noi considerăm că trebuie să existe solidaritate în împărțirea greutăților născute din această epidemie și că această greutate trebuie să stea și pe umerii angajaților din sectorul public, inclusiv ai celor care conduc instituțiile publice, respectiv demnitarii", a mai spus premierul Ludovic Orban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5835 secunde