Ludovic Orban: "43 de orașe nu au bani de salarii. Lumina de pe străzi ar putea fi stinsă"

194
Ludovic Orban:
Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seara, în direct la România TV, că în momentul de față sunt 43 de orașe care nu mai dispun de bani de salarii și nici de funcționare, dar urmează să primească fonduri la rectificarea bugetară.


"La asociația orașelor mi-au spus foarte clar că 43 de localități nu au bani să termine bugetul. O să le dăm prin intermediul ordonanței de urgență de rectificare, de aia am demarat discuțiile cu asociațiile autorităților locale, ca să știm foarte clar cum prevedem sume care să le permită să închidă anul. Sunt 43 de orașe care nu au bani de salarii, nu mai au bani de cheltuieli de funcționare, pot să rămână fără lumină pe străzi, nu mai au bani să plătească indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, că au fost transferate anul acesta la localități fără să le transfere și resursele financiare", a spus Orban, la România TV.


El a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor orașelor, care solicită ca bugetele locale să fie bazate pe o sumă minimă stabilită pe fiecare locuitor. Sumele necesare pentru funcționarea administrațiilor ar urma să fie diferențiate în funcție de localități, iar completările până la limita bugetului minim să fie făcute de la bugetul de stat dacă nu se colectează din veniturile proprii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Simptomele crizei bugetare
Pagina a fost generata in 0.5263 secunde