Liderul CJC, Horia Țuțuianu, discuții cu ministrul Turismului pentru dezvoltarea stațiunilor de pe litoral

218

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a participat, ieri, la Ministerul Turismului, alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif, la o conferință de presă pe tema dezvoltării turismului litoral și a stațiunilor din județ. 


Principalele subiecte abordate au fost cele legate de acordarea tichetelor de vacanță, descentralizarea serviciilor în turism și acreditarea satului Vama Veche drept stațiune de interes local.


Cu sprijinul ministrului Turismului, Bogdan Trif, se va forma o echipă care să conceapă un plan de lucru eficient al cărui obiectiv este acela de a crește calitatea serviciilor, gradul de calificare al personalului sezonier, dezvoltarea alternativelor de petrecere a timpului liber și, nu în ultimul rând, echilibrarea raportului dintre cerere și ofertă.


Ministrul Turismului a anunțat mutarea deciziei actelor de reglementare de la București către teritoriu. Această descentralizare duce la diminuarea costurilor și a timpului de emitere a avizelor, autorizațiilor și tuturor documentelor de acreditare. La nivelul Consiliului Județean Constanța aceste atribuții se vor prelua treptat și timp de un an va exista consultanță din partea specialiștilor ministerului Turismului.


Un alt subiect important a fost acreditarea satului Vama Veche ca stațiune de interes local. Acest statut va face ca localitatea să capete prioritate în cadrul programelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene, precum și includerea acesteia în materialele de promovare ale Ministerului Turismului. 


"Nu ne dorim să standardizăm această localitate. Suntem conștienți că Vama Veche este o destinație atipică, ce atrage nonconformiști. Este evident că nu dorim să intervenim asupra lucrurilor care au și atras aici generații după generații. Este o chestiune strict administrativă, ce va oferi autorităților publice locale anumite beneficii. Este absolut normal să sprijinim această localitate pentru a se dezvolta armonios, dar în conformitate cu spiritul acestui loc diferit de toate celelalte destinații de pe litoralul românesc", a precizat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Președintele Consiliului Județean Constanța i-a asigurat pe ministrul Turismului, Bogdan Trif, și pe primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, de tot sprijinul în privința implementării măsurilor ce au ca scop promovarea Dobrogei și a județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5862 secunde