Liderii PSD, reuniți la Neptun. Bugetul pe 2018, în atenția premierului Tudose

195
1
Liderii PSD, reuniți la Neptun. Bugetul pe 2018, în atenția premierului Tudose - psdlideriireuniti-1503678103.jpg

Articole de la același autor

Liderii PSD s-au reunit, vineri, în ședința Comitetului Executiv Național, care a avut loc la Neptun, social-democrații discutând despre prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare, bugetul pe anul viitor precum și despre proiectul privind modificarea legilor justiției.

Printre altele, prezent la întâlnire, premierul Mihai Tudose a declarat că draftul de buget pe anul 2018 va fi finalizat în două, trei săptămâni, urmând ca proiectul să fie depus în octombrie în Parlament.

"S-a luat decizia, la nivel de partid, ca pentru coerența actului guvernamental, politic, parlamentar în două, trei săptămâni maxim să avem draftul de buget pentru a intra într-o normalitate, în octombrie să depunem la Parlament bugetul pe 2018, iar odată cu acest draft să avem și toate măsurile legislative inclusiv pe domeniul fiscal pentru a fi sustenabil proiectul de buget. În trei săptămâni veți avea pachetul complet. Cea mai importantă provocare este Legea salarizării unice, cu acea transformare a cheltuielilor cu angajatul privind salariul brut, diminuarea impozitului pe venit de la 16 la 10%, diminuarea contribuțiilor sociale, toate acestea vor fi făcute la pachet", a spus Tudose.

El a precizat că diminuarea contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit se adresează tuturor angajaților.

De asemenea, premierul a indicat că supraacciza la carburanți va fi o decizie care va fi implementată în această toamnă. Tudose a adăugat că s-ar putea ca redevența să fie majorată, dar a menționat că încă există discuții în acest caz.

Cadrul legal al ISU, pe agenda premierului Mihai Tudose

Și cadrul legal al ISU s-a aflat pe agenda premierului, acest subiect fiind discutat în Comitetul Executiv Național al PSD.

"Un subiect important care a fost ridicat primului ministru s-a referit la cadrul legal privind ISU. Și primul ministru a decis să organizeze săptămâna viitoare o întâlnire cu asociațiile autorităților locale, cu Ministerul de Interne și cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru a încerca să găsească modalități legale sau eventual dacă este cazul să schimbe cadrul legal, pentru că sunt foarte multe proiecte de investiții, și mari și mici, care riscă să fie blocate. Și cred că o discuție de genul acesta este bună și eficientă și săptămâna viitoare veți reuși să o realizați", a declarat Dragnea, într-o conferință de presă susținută la Neptun, la care a fost prezent și premierul Mihai Tudose.

Ulterior, după ședința Comitetului Executiv Național, liderul PSD, Liviu Dragnea a plecat din Neptun la Constanța pentru a participa la Școala de Vară a femeilor din PSD ce are loc la pavilionul Expozițional.

Comentează știrea

fani
27 august 2017
scoala de vara a amaratelor

Si ce le vorbeste aceasta secatura miilor de femei care-si abandoneaza in fiecare luna bebelusii in spitale?! Le povesteste cum s-a facut el milionar ? Viitorul romaniei abandonat din pruncie in spitalele din tara ,ar trebui sa fie subiect de discutie la scoala asta si nu despre cum nu l-au inselat muierile aplaudiste .....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0556 secunde