Liberalii nu vor vota o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern

137
Liberalii nu vor vota o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern - ddd-1579552144.jpg
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seara, că, din punct de vedere matematic, moțiunea de cenzură anunțată de PSD, în privința alegerii primarilor în două tururi, nu va avea suficiente voturi pentru a trece și că Guvernul PNL va mai avea încă două sau trei angajări de răspundere pentru proiecte "foarte importante". "Angajarea răspunderii înseamnă că ne punem mandatul pe masă, că Guvernul riscă totul pentru un proiect pe care oamenii îl așteaptă. În momentul de față, moțiunea pe care PSD o anunță nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor. (...) Ne dorim ca această moțiune să ducă la alegerea primarilor în două tururi, adică să nu treacă. Evident că, după această angajare de răspundere, mai avem în vedere cel puțin două, chiar trei, în funcție de cum evoluează dezbaterile în Parlament, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate", a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Potrivit Ralucăi Turcan, dacă guvernul nu va cădea nici în urma altor moțiuni de cenzură generate de viitoare angajări de răspundere, PNL are șansa să își îndeplinească în totalitate programul de guvernare. "Ne asumăm răspunderea și ne punem mandatul pe masă pentru niște proiecte foarte importante. Dacă ne trec proiectele, foarte bine, ne îndeplinim programul de guvernare, tot angajamentul. Și veți vedea că avem un asemenea plan bine pus la punct. Dacă acest guvern nu cade, programul de guvernare va fi îndeplinit până în ultimul punct", a declarat Turcan.

Ea a dat asigurări că liberalii nu vor vota "niciodată" o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern. "Nu suntem PSD", a spus Turcan.

În ceea ce privește alegerile parlamentare anticipate, vicepremierul a menționat că există o dată limită până la care trebuie inițiat acest demers, astfel încât ele să poată fi organizate, dar nu a dorit să precizeze care este acea dată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9477 secunde