Liberalii cer adoptarea urgentă a legii insolvenței persoanei fizice

106
Liberalii cer adoptarea urgentă a legii insolvenței persoanei fizice - liberaliiceradoptarea-1421687450.jpg

Articole de la același autor

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, ieri, într-un comunicat de presă că PNL cere convocarea în sesiune de urgență a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenței persoanei fizice, "singura reglementare" care poate ajuta, în contextul creșterii francului elvețian.

Liderul PNL a arătat că legea insolvenței persoanei fizice este singura reglementare care poate pune clientul aflat în incapacitatea de a-și achita ratele în poziția de a nu fi executat silit și de a putea să își ducă la capăt contractul încheiat cu banca, lucru benefic pentru ambele părți.

"PNL a susținut această lege de multă vreme, dar, din păcate, o majoritate parlamentară s-a opus. Legea insolvenței persoanei fizice oferă clientului, care nu mai poate achita ratele, o soluție de reeșalonare a ratelor și poziția corectă de negociere cu banca, pe baza veniturilor pe care le obține. Spre deosebire de alte reglementări propuse care nu acționează retroactiv, aceasta poate fi pusă în aplicare imediat. PNL cere convocarea în sesiune de urgență a Parlamentului pentru a adopta această lege atât de necesară în contextul actual", a anunțat Alina Gorghiu.

Liderul PNL precizează în comunicatul de presă că, în privința creditelor în franci elvețieni, există în acest moment "două curente importante, dar ambele de extremă".

"Unii spun să-i lăsăm pe debitori să se descurce cum pot cu băncile, cealaltă direcție este ca statul să acopere pierderile debitorilor. Datoria noastră ca oameni politici este să nu privim nicio situație socială cu cinism, și nici să folosim statul, ca pe o pușculiță cu resurse nelimitate, mai ales când nu acestea sunt soluțiile constructive. Nu sunt de acord, sub nicio formă, că debitorii erau obligați să aibă doctorat în economie înainte de a lua credite în franci și să plasăm responsabilitatea acestei crize asupra lor. Un instrument cu o maturitate de 20-30 de ani exprimat într-o monedă exotică este complex", afirmă Alina Gorghiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Life and Style : Amor fără obligații
Pagina a fost generata in 0.5393 secunde