Klaus Iohannis: "Relația cu Republica Moldova, prioritate de prim rang pentru România"

172
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că relația cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită consolidării altor parteneriate și relații strategice bilaterale. 
Președintele Iohannis i-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe șefii de misiuni și consulii generali cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomației Române. 


El i-a încurajat pe diplomații români să acționeze în continuare pentru a maximiza beneficiile acțiunii Uniunii Europene în Republica Moldova.


Șeful statului a mai arătat că relația cu Franța a atins în ultimul an un nou nivel, iar cea cu Germania este caracterizată de un dinamism susținut de puternice legături economice, sociale și umane. De asemenea, el a precizat că vizita sa în Italia, efectuată anul trecut, a reprezentat un nou pas important în aprofundarea relației strategice cu această țară și a reliefat nivelul excelent al cooperării bilaterale politice, economice și sectoriale. 


Potrivit Agerpres, președintele Iohannis a menționat și că vizita Apostolică a Papei Francisc în România din acest an a reprezentat un "moment de referință pentru istoria recentă a României și pentru relația țării noastre cu Sfântul Scaun, cu o vizibilitate aparte". 


"A fost una dintre cele mai consistente vizite apostolice de pe continentul european, care a consacrat țara noastră drept un veritabil model de toleranță etnică și religioasă", a adăugat Iohannis. 
De asemenea, el a punctat că România își dorește extinderea și aprofundarea colaborării economice cu Polonia. 
Totodată, șeful statului a subliniat că, după Brexit, va fi importantă actualizarea și aprofundarea parteneriatului strategic cu Marea Britanie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.576 secunde