Klaus Iohannis: "Cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate"

405
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că adoptarea de către Parlament a moțiunii de cenzură reprezintă o mare reușită, însă a subliniat că "bătălia cu PSD nu s-a încheiat". 


"Rezolvat! Astăzi a câștigat România! Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întrutotul și pe deplin respectat. Căderea Guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui Guvern. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai, de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD. Faptul că moțiunea de cenzură a trecut reprezintă fără îndoială o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea este esențial ca românii să iasă în număr mare, cât mai mare, la vot, pentru că, într-o democrație, votul la prezidențiale, la alegerile locale și parlamentare este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România", a spus Klaus Iohannis. 


De asemenea, el a felicitat PNL pentru inițiativa moțiunii de cenzură și celelalte partide de Opoziție care au contribuit la dărâmarea Guvernului "eșuat și derutat". 


Pe de altă parte, Klaus Iohannis a anunțat că a convocat, astăzi, partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament. Totodată, el a subliniat că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate. 


"Acestea nu se pot face decât dacă există un consens al formațiunilor parlamentare. În cadrul consultărilor, va conta în ce măsură există un astfel de consens și care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României în perioada imediat următoare", a adăugat Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1961 secunde