Klaus Iohannis a promulgat legea ce interzice referirile la identitatea de gen în școli

204
Klaus Iohannis a promulgat legea ce interzice referirile la identitatea de gen în școli - gen-1594811862.jpg
Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii educației naționale, în sensul interzicerii în școli a unor activități în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen.


″În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, sunt interzise: activitățile care încalcă normele de moralitate; activitățile care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic; activitățile de natură politica; prozelitismul religios; activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași; activitățile care contravin principiilor prevăzute la art.3″, prevede legea.


Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu le-a cerut parlamentarilor să voteze aceste proiect "prin care se încearcă protejarea minților copiilor, cel mai adesea minori, a spațiului școlar, împiedicarea celor care au ideea de a face orice fel de prozelitism în școli".


Senatorul USR Vlad Alexandrescu a susținut, printre altele, că dincolo de "absurditatea" ideii de a interzice prezentarea unor opinii, "un lucru care ar contraveni libertății de expresie, prin această lege s-ar încălca și autonomia universitară".


"Nu putem dicta prin lege ceea ce se predă într-o universitate și nu putem interzice discutarea unor opinii", a afirmat senatorul.


El a susținut că adoptarea proiectului în forma actuală ar aduce prejudicii de imagine României în interiorul UE.


"E vorba de interzicerea în toate unitățile și instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale a teoriei și opiniei despre identitatea de gen (...). Cred că ar trebui ca această lege să fie retrimisă la comisii pentru o dezbatere mai amplă, care să cuprindă și Comisia pentru politică externă, ar trebui să cuprindă și o discuție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și poate, nu în ultimul rând, o opinie a Avocatului Poporului", a spus Alexandrescu.


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 face parte din categoria legilor organice, a fost adoptată de Camera Deputaților, iar Senatul este for decizional.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7187 secunde