"Isărescu ar fi un candidat cu foarte multe șanse la Președinția României"

340
1

Articole de la același autor

Fostul președinte al României Ion Iliescu apreciază că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi un candidat potrivit, cu foarte multe șanse, în eventualitatea în care s-ar înscrie în cursa pentru Cotroceni.

"El a mai încercat de vreo două-trei ori. Ar fi un candidat cu foarte multe șanse", a spus Iliescu, prezent la manifestarea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa guvernatorului BNR.

În opinia acestuia, Isărescu are multe atuuri proprii, iar funcția de director de bancă l-a ajutat să pătrundă în esența multor fenomene din viața socială și economică.

Ion Iliescu a refuzat însă să se pronunțe în ceea ce privește posibilitatea ca PSD să-l nominalizeze drept candidat la prezidențiale pe guvernatorul BNR.

"Nu vreau să dau sentințe pe această temă, dar ar fi, în orice condiții, un candidat cu șanse. Mai ales după experimentele din ultimii ani, ar fi altceva", a afirmat acesta. 

Comentează știrea

admirator
19 octombrie 2013
a fost candidatul

CDR la functia de premier, acum ar fi sustinut de PSD...?!!! Nu a reusit sa faca nimic in calitate de premier, nu a prevenit scandalurile Caritas, FNI, Banca religiilor, BCR , ca guvernator al BNR, nu a reusit sa aduca reforma in sistem bancar, nu a reusit sa impuna formarea de banci cu capital 100% romanesc(minim 50, la paritate cu bancile straine) desie conomia e vizibil subbancarizata, nu a reusit sa apere deponentul la banci sau cel ce ia credit, nu a infiintat o bursa a metalelor pretioase, nu a infiintat (macar pentru BNR) depozite de metale pretioase purtatoare de dobinzi, nu a respectat legea alegerii guvernatorului BNR (maxim 2 mandate; el are vreo 4, pina acum)... Nu a elaborat un contract cadru intre banca si cetatean. Atit in privinta deponentilor cat si a celor care iau credit... Nu ne-a aparat interesele nici ca persoane fizice, nici ca firme, nici ca tara. De ce ar fi bun Isarescu ca presedinte al tarii? ca a girat capitalismul de cumetrie si subordonarea economiei Straineziei? Sa dovedeasca -in lumea bancarra- ca vrea reforma si e capabil. (Sa duca la indeplinire punctele de mai sus si sa-si prezinte demisia de onoare.) Si apoi vom vedea...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde