Iohannis, întâlnire cu miniștrii, la Cotroceni

126
Iohannis, întâlnire cu miniștrii, la Cotroceni - images-1573639686.jpg
Președintele Klaus Iohannis a demarat o serie de consultări cu mai mulți miniștri, alături de premierul Ludovic Orban, pe teme care țin de agenda guvernamentală, informează Realitatea Plus.


Potrivit sursei citate, Iohannis se întâlnește, miercuri, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode , cu ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros și cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Întâlniri similare sunt programate și cu ceilalți miniștri ai Cabinetului.

Consultările au loc pe fondul veștilor proaste de la Guvern! Premierul a anunțat că sunt șanse mici ca România să reușească să se mențină în acest an în ținta de deficit bugetar de 3% din PIB.

"Deficitul a depășit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute", a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni TV.


Acesta a dat ca exemple întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate și plăți care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și concedii medicale neplătite, în sumă de circa două-trei miliarde de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2008 secunde