Învestirea Guvernului Orban II, amânată din lipsă de cvorum?

178
Învestirea Guvernului Orban II, amânată din lipsă de cvorum? - ddd-1582528619.jpg
Parlamentul se reunește în ședință comună astăzi, de la ora 16:00, pentru învestirea noului Guvern Orban. Însă, potrivit Digi24.ro, ședința de plen va fi amânată din lipsa cvorumului. Deja PSD, Pro România și ALDE au anunțat că parlamentarii nu vor veni în sală, iar celor din PNL nu le mai rămâne decât să încerce o contestație la CCR, sau să aștepte reprogramarea votului.

Potrivit regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului, pentru ca ședința în care se va vota învestirea Guvernului Orban II să se poată desfășura, este nevoie de prezența în sală a cel puțin 233 de parlamentari, astfel încât să se asigure cvorumul necesar ședințelor comune.

PSD, Pro România și ALDE au anunțat că parlamentarii nu vor participa la ședință. "Decizia PSD este că luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Motivarea este clară: așteptăm răspunsul Curții Constituționale, dacă este constituțional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat", a spus, miercuri, președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Și liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii partidului nu doresc să participe la "ceea ce este o piesă de teatru de prost gust". De asemenea, deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat vineri că formațiunea pe care o reprezintă nu va participa la ședința Parlamentului de luni, principalul motiv fiind că așteaptă răspunsul la sesizarea Curții Constituționale.

Liberalii doresc respingerea Cabinetului Orban II pentru a trece la alegerile anticipate. Pentru a pica la vot învestirea Guvernului, este nevoie ca în favoarea lui să voteze un număr mai mic de 233 de parlamentari.

Tot astăzi, Curtea Constituțională va dezbate sesizarea referitoare la un conflict juridic de natură constituțională între președinte și Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban din nou în funcția de premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5018 secunde