Încep probele la rece! "Prețul gigacaloriei va fi subvenționat de Primăria Mangalia"

882
Încep probele la rece!

Articole de la același autor

Reprezentanții Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului racordați la sistemul centralizat de termoficare că, începând de joi, 17 octombrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în iarna 2019-2020. Procedura va fi anunțată prin afișarea la avizierul fiecărei scări de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile. 
Dacă în iarna 2011-2012, locuitorii Mangaliei au suferit din cauza proastei gestionări a termoficării orașului, situația este radical schimbată în prezent, iar cetățenii primesc și subvenție de la primărie. 


"Vreau să asigur încă o dată populația că, în această iarnă, sistemul de termoficare va funcționa normal, oamenii vor avea căldură ca și până acum, iar prețul gigacaloriei va fi, în continuare, subvenționat de primărie. Astfel, din prețul total al gigacaloriei de aproximativ 540 de lei, oamenii vor plăti aproximativ 235 de lei gigacaloria, tarif care va rămâne valabil până vom întrerupe furnizarea căldurii", a declarat edilul Cristian Radu. 


Tot el mai spune că efortul bugetar este uriaș pentru a acorda, în continuare subvenția, însă ajutorul acordat celor din sistemul centralizat este de un real folos, deoarece nu toți își permit centrale de apartament. 


"Subvenția la căldură este foarte importantă pentru toți cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare. În prezent, din bugetul local se dau aproximativ două milioane de euro anual pentru subvenția la încălzire. În patru ani, sunt opt milioane de euro, bani cu care se pot asfalta multe străzi și trotuare, se pot face locuri de joacă sau parcuri. Totuși, noi trebuie să ne gândim și la familiile cu venituri mici, pensionari și alte categorii de persoane nevoiașe, care nu pot să suporte aceste costuri cu încălzirea pe timpul iernii", a mai precizat primarul Cristian Radu. 


Totodată, reprezentanții Goldterm spun că, în continuare, se montează gratuit contoare de apartament, astfel încât fiecare locatar să plătească exact cât consumă. De asemenea, se lucrează la proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii, dar și la reabilitarea centralelor termice 
printr-un program de reducere a pierderilor pe rețeaua de distribuție, cu finanțare guvernamentală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Octombrie 2019
Stire din Social : Luni, RADET dă drumul la căldură
Pagina a fost generata in 0.3831 secunde