Încă o încercare! Stelian Ion de la USR insistă pentru unificarea dreptei la Constanța

1833
Încă o încercare! Stelian Ion de la USR insistă pentru unificarea dreptei la Constanța - usr-1594055554.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, candidat din partea Alianței USR-PLUS la Primăria Constanța, Tudorel Chesoi, candidat din partea Alianței Național Țărăniste la Primăria Constanța și Romeo Stavăr-Vergea, candidat din partea Alianței USR-PLUS la Consiliul Local Constanța au organizat, ieri, o conferință de presă, în cadrul căreia s-a abordat unul dintre cele mai importante subiecte ce vizează alegerile locale. Mai exact, este vorba despre o unificare a dreptei la Constanța.

"Ne-am reunit ca să dăm un semnal tuturor partidelor de dreapta pentru a face o alianță la Constanța. Vrem să trimitem PSD in concediu iar acest lucru este mai aproape ca oricând", a transmis încă de la început deputatul Stelian Ion.

El a adăugat că este convins că se poate realiza o astfel de alianță, însă o unificare este mult mai puternică cu toate partidele de dreapta, fără o fragmentare a voturilor.

"Dorim să nu fragmentăm votul în septembrie. Cu cât vom fi mai uniți cu atât avem șanse mai mari și vom putea realiza acea majoritate de 2/3", a spus Stelian Ion.

Și Romeo Stavăr- Vergea de la PLUS consideră că o alianță de dreapta ar putea duce la câștigarea administrației publice locale din Constanța.

La rândul lui, Tudorel Chesoi a spus că municipiul Constanța este o localitate abandonată, gri, cu o stare de spirit tristă și numai o alianță de dreapta ar putea schimba în bine Constanța.



"Nu s-a pus punct acestor întâlniri"


În altă ordine de idei, deputatul Stelian Ion a dezvăluit și câteva informații din cel mai recent sondaj realizat de USR-PLUS, sondaj în care candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, nu ar avea mai mult de 15% din preferințele electoratului, în condițiile în care partidul pe care îl reprezintă are mult mai mult. Cu alte cuvinte, acesta ar trage partidul în jos în caz că se va merge pe mâna lui la alegerile locale din luna septembrie.

"Pe cel mai recent sondaj, avem deocamdată 500 de respondenți și aș vrea să demontez niște mituri care au fost aruncate pe piață. Dacă am avea susținere PNL – USR – PMP am câștiga detașat Primăria Constanța. Nu mai punem și celelalte partide care sunt astăzi alături de noi. Probabil că asta nu e o surpriză. Dar, dacă ar exista o alianță între USR – PLUS și PMP doar, de asemenea, există șanse mari să câștigăm primăria, aproape umăr la umăr cu Decebal Făgădău. Într-o asemenea ipoteză, din analiza noastră, PNL s-ar clasa pe locul trei. Cei trei candidați cu șanse reale, anume Stelian Ion, Vergil Chițac și Decebal Făgădău, nu suntem la distanță foarte mare unii de alții. Este o luptă foarte strânsă, o competiție strânsă. Ce este de remarcat este că între candidatul PNL și USR este un decalaj mare de aproximativ 15% în sensul în care PNL este deasupra candidatului propus. Am spus pentru a contrabalansa, pentru a ajunge într-un firesc în spațiul public. Am stabilit să ne mai întâlnim cu cei de la PNL. Nu s-a pus punct acestor întâlniri și negocieri. Am propus un tandem, o variantă și așteptăm de la domniile lor o reacție. Din punctul nostru de vedere, am dat dovadă de transparență totală și de aceea ne-am și exprimat opiniile din respect pentru alegători", a spus Stelian Ion.

Așadar, cât de curând urmează ca Stelian Ion să se întâlnească cu liderul PMP Constanța Claudiu Palaz pentru a discuta despre o posibilă alianță de dreapta. În plus, Stelian Ion a spus că, în curând, urmează să se întâlnească și cu cei de la PNL Constanța pentru a clarifica dacă se poate sau nu realiza o alianță de dreapta și cu PNL pentru că electoratul așteaptă un răspuns la această întrebare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde