Guvernul va aproba proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă. Nu va fi introdusă nicio restricție nouă

204
Guvernul va aproba proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă. Nu va fi introdusă nicio restricție nouă - ludovicorban1-1594831867.jpg
Guvernul va aproba, miercuri, proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă, premierul Ludovic Orban precizând că, practic, nu va fi introdusă nicio restricție nouă și se va păstra "același dispozitiv", potrivit Agerpres.


"Avem proiectul privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. (...) Practic, nu introducem nicio restricție nouă, păstrăm același dispozitiv", a afirmat Orban, la începutul ședinței de Guvern.


Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că proiectul a derulat toată procedura legală.


"Am derulat toată procedura legală, am avut întâlniri cu grupul tehnico științific și s-a realizat, împreună cu Centrul național de comandă și conducere a intervenției, nota de fundamentare, de motivație - de ce trebuie prelungită starea de alertă și a măsurilor care trebuie implementate, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat în cadrul CNSU și urmează să supunem spre aprobare proiectul de Hotărâre în Guvern", a spus Arafat.


El a spus că din forma inițială a fost scoasă din anexa 3, textul referitor la izolare și carantinare.


Acest text va fi reintrodus după adoptarea legii privind izolarea și carantinarea, a precizat Ludovic Orban.


"Până se aprobă legea va trebui să scoatem din anexa 3 - textul cu izolarea și carantinarea, și îl introducem imediat după intrarea în vigoare a legii, o să facem o ședință de Guvern extraordinară. Că avem un anumit temei legal în legea 55 art. 5, numai că în decizia CCR există o referire la procedurile prin care se realizează deciziile de izolare și carantinare. Și să nu avem niciun fel de discuție pe tema asta. Prefer să așteptăm votarea legii, promulgarea de către președinte, publicarea în Monitorul Oficial, intrarea în vigoare a legii și, imediat, vom face o ședință de Guvern pentru a reintroduce în anexa 3 măsura izolării și carantinării", a precizat premierul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7748 secunde