Guvernul intenționează să externalizeze operațiunile de evaluare și derulare a proiectelor UE

306
Guvernul intenționează să externalizeze operațiunile de evaluare și derulare a proiectelor UE - guv-1352558581.jpg
Guvernul intenționează să externalizeze operațiunile de evaluare și derulare a proiectelor finanțate din fonduri europene, astfel încât aceste atribuții să nu mai revină doar autorităților guvernamentale de management, ca în prezent, potrivit premierului Victor Ponta.

"Am discutat cu cei de la Banca Mondială și cred foarte mult în expertiză externă, pentru că e greu ca doar din interior să faci reforma. Chiar cred că trebuie expertiză externă. La fonduri europene, chiar cred că trebuie să învățăm din experiența altor țări și să externalizăm cât putem de mult din evaluarea proiectelor. Ținem totul la autoritățile de management, la acei funcțioari care sunt plătiți cât sunt plătiți, când poți să externalizezi - și Comisia Europeană îți dă voie - cât mai mult din operațiunile de evaluare și derulare a proiectelor. Nu cred în ideea cu statul care e din ce în ce mai mare și mai punem încă un controlor peste încă un controlor care îl controlează pe al treilea controlor. Cred că există foarte multe metode mult mai flexibile de expertiză externă", a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că Guvernul va avea în luna decembrie o nouă discuție cu oficialii Băncii Mondiale despre un tip de monitorizare și expertiză externă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4319 secunde