Fostul ministru Adriana Țicău, audiată la DNA

2423
Fostul ministru Adriana Țicău, audiată la DNA - fostulministru-1413983289.jpg

Articole de la același autor

Adriana Țicău, unul dintre cei nouă foști miniștri vizați în dosarul licențelor Microsoft, este audiată la Direcția Națională Anticorupție.

Fostul ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Adriana Țicău a ajuns, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) aceasta fiind însoțită de doi avocați.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut președintelui aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul Adrianei Țicău, ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației în perioada iulie-decembrie 2004, pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Adriana Țicău este suspectată că ar fi aprobat bugetul pentru derularea Programului "Sistem Educațional Informatizat" și respectiv pentru proiectul ce a vizat licențierea Microsoft. De asemenea, Țicău ar fi inițiat și avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-ar fi urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers și Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale ar fi avut având drept consecință prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achiziției de servicii și produse la prețuri peste valoarea de piață, respectiv licențe cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare și produse software la prețuri cu până la 50% mai mari decât cele pentru aceleași produse sau produse similare de pe piață, potrivit DNA.

Cererea DNA a fost avizată, în 3 octombrie, de președintele Traian Băsescu, atât pentru Adriana Țicău, cât și pentru foștii miniștri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu și Daniel Funeriu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Percheziții la fiul lui HREBENCIUC
Pagina a fost generata in 0.9193 secunde