Expert Forum: Alegerile parlamentare, pe drumul cel bun. E nevoie de un Cod electoral unitar

203
1
Expert Forum: Alegerile parlamentare, pe drumul cel bun. E nevoie de un Cod electoral unitar - alegeri-1485534827.jpg

Articole de la același autor

Alegerile parlamentare din 2016 s-au desfășurat, per ansamblu, în condiții bune, dar este necesară, între altele, adoptarea unui Cod electoral unitar pentru evitarea suprareglementărilor, reiese din raportul de monitorizare a scrutinului, lansat de Expert Forum.


"Am avut anumite schimbări care credem că au fost o provocare și pentru administrația electorală, și pentru noi, și pentru alegători, dar, per ansamblu, în ceea ce privește alegerile parlamentare, credem că ele s-au desfășurat în condiții bune, cel puțin în secțiile în care noi le-am observat", a declarat Septimius Pârvu, reprezentant Expert Forum și coordonator al raportului.


El a precizat că raportul de monitorizare a alegerilor parlamentare din decembrie 2016 se bazează pe datele furnizate în ziua scrutinului de peste 1.000 de observatori, din 2.000 de secții de votare, date colectate în baza aplicației "Monitorizare vot", dezvoltată de "Code for Romania", precum și a apelurilor și mesajelor primite la call center 0800080200 și prin intermediul platformei www.votcorect.ro.


Pârvu s-a referit și la actualul sistem electoral, cel cu liste închise, subliniind faptul că pentru eliminarea "clientelismului" de partid opțiunea ar fi un sistem bazat pe "liste deschise". 


Comentează știrea

Vlad
28 ianuarie 2017
Modificarea Legii Electorale!

Din experienta alegerilor anterioare si a rezultatelor din 11 decembrie 2016, se impune modificarea Legii Electorale cu urmatoarele amendamente: 1. Listele electorale permanente sa nu mai cuprinda analfabeti, orbi, si persoane care nu sunt in stare sa se intretina singuri(pomanagii), 2. Obligativitatea prezentei la vot a celor cu drept de vot inscrisi in listele permanente electorale. In felul acesta, nu ar mai fi posibil ca un numar minoritar, care este masa de manevra a politicienilor, sa poata hotara soarta romanilor. Ar dispare si disputele televizate dintre politicieni pe procentele obtinute in alegeri si s-ar vedea adevarata optiune a romanilor in asigurarea directiei de urmat in viitor. cu sistemul acesta 'ilescian' in Romania s-a distrus sistemul de invatamant, sanatatea, economia, ...tot ce s-a putut ca sa ne faca sclavii sistemului mafiot care este la putere de 27 de ani.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Decembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Ei sunt parlamentarii Constanței
Pagina a fost generata in 0.2856 secunde