Educația și Sănătatea, domenii prioritare pentru candidatul PSD la Primăria Constanța, Decebal Făgădău

1546
2
Educația și Sănătatea, domenii prioritare pentru candidatul PSD la Primăria Constanța, Decebal Făgădău - fagadau-1464377173.jpg

Articole de la același autor

Candidatul PSD la funcția de edil al Constanței, actualul viceprimar cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, spune că prioritatea sa pentru viitorul mandat, în caz ca va câștiga alegerile locale din 5 iunie, vizează Educația și Sănătatea, domenii în care va fi ajutat de doi dintre candidații pentru funcțiile de consilieri locali, respectiv inspectorul școlar Irinela Nicolae și medicul Liviu Merdinian. 


Potrivit social-democratului, până la sfârșitul acestui an vor fi derulate mai multe lucrări la licee, școli și grădinițe din municipiu. El a subliniat că proiectele sunt în stadii diferite: unele în etapa de studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, iar altele în faza de achiziții. Pe lângă toate acestea, în Constanța se va construi o nouă grădiniță, cu opt săli de clasă, dormitoare, bucătărie, cantină, sală de spectacole și teren de sport. Noua unitate preșcolară ar urma să fie construită în zona Campusului Universitar. 


"Vom avea investiții mari în mai multe licee, școli și grădinițe. Vreau ca în următorii patru ani să fie reparate, extinse și modernizate toate școlile din oraș. Vreau să crească investițiile în învățământ. Îmi propun să construiesc grădinițe și săli de sport. În discuțiile pe care le-am avut cu constănțenii, am înțeles că trebuie să am grijă de copii", a spus candidatul PSD la Primăria Constanța, Decebal Făgădău. 


În plus, el a adăugat că își dorește să majoreze bursele elevilor, pentru a crește performanța în învățământ.
În ceea ce privește performanța în școli, acesta spune că dascălii constănțeni trebuie să învețe să scrie proiecte și, la rândul lor, să-i învețe pe copii cum să scrie un proiect, motiv pentru care administrația este decisă să ofere sprijin pentru efectuarea unor cursuri de specializare și formare profesională . Totodată, candidatul PSD a subliniat că profesorii cu performanțe și cei care previn abandonul școlar vor fi recompensați.


"Toți cei care se ocupă de educația copiilor sunt importanți. În urma discuțiilor cu echipa de campanie, dar și cu sindicatele din învățământ, am decis ca, în viitor, să alocăm un capitol în bugetul local special finanțării activităților educaționale. Un alt lucru pe care vrem să-l facem ține de formare. Concret, vom aloca bani în buget pentru formarea dascălilor constănțeni. De asemenea, vom acorda diverse bonificații școlilor care obțin performanțe în învățământ. Eu am încredere în sistemul educațional constănțean, care este unul dintre cele mai bune din țară. Performanța se va naște de la sine atât timp cât noi asigurăm un echilibru financiar și acordăm respect atât dascălilor, cât și copiilor", a explicat Decebal Făgădău.


Cabinete medicale mobile pentru unitățile de învățământ 


În ceea ce privește sănătatea, candidatul PSD a precizat că Sănătatea este un alt domeniu prioritar pentru administrația locală. 
Conform datelor prezentate de către social-democrat, în cele 80 de școli și grădinițe din Constanța există 18 cabinete medicale, 17 medici și un post vacant. De asemenea, sunt doar 13 cabinete stomatologice în școli, dintre care două cu tură dublă, nouă cu un singur medic, iar două dintre ele fără niciun cadru medical. Toată această infrastructură deservește nu mai puțin de 28.000 de copii. 


"Normele europene cer ca un medic să se ocupe de cel mult 1.000 de elevi, iar la Constanța media este de 3.000 de elevi pentru un medic școlar. Discuția este una extrem de amplă, pe fondul exodului masiv al medicilor români către statele din vestul Europei, dar autoritățile locale din Constanța încearcă prin rezolvarea unor probleme punctuale să amelioreze situația", a explicat Făgădău.
În acest context, social-democratul a afirmat că rețeaua de sănătate din unitățile de învățământ va fi suplimentată cu șase cabinete mobile, mai exact, trei de pediatrie, două de stomatologie și unul de oftalmologie.


Comentează știrea

analista cu seminte
28 mai 2016
prioritati

1.sa ajung primar neaparat;2.sa ma îmbogățesc peste poate,eu si echipa mea;3.sa dau afara de la munca oameni care ma deranjează si sa îmi pun in loc oameni supusi;4.sa fiu pe putin egalul lui Mazăre,prietenul meu,chiar sa il întrec,dar sa fiu mai precaut ca el...numai sa ajung primar si sa iau ce mi se cuvine:)))Asta e un vis ce va deveni realitate si atunci...va ploua cu pungi de faina,zahar si pui peste pensionarii mei dragi cu creier atrofiat...ce frumos e sa ai supusi ascultatori...Constanta frumoasa,esti un vis!:*

ath
29 mai 2016
Constanta,o rusine pe harta Europei

Fagadaule,sluga la barbari,renunta cat mai ai timp.Indurare...! Ai mila de noi,lasa-ne,mai da-ne o pauza de 100 de ani.Vrem o pauza.Nu stiu ce invatati voi cand plecati in lumea civilizata.Probabil ca mergeti la bordel sau la shoping.Vreau sa stiu de ce ati distrus orasul asta ? Inteleg,tu esti baiat bun,ai vrut sa faci numai fapte bune dar te-a oprit Mazare Daca nu te-a lasat Mazare,de ce l-ai slugarit ? Vreau sa stiu cand ai mintit.Cand l-ai slugarit pe Mazare sau acum ? Eu va demonstrez ca voi ati fost si sunteti cei mai mari dusmani ai comunitatii locale.Sa-mi demonstrati ca nu am dreptate.Daca aici nu am loc sau nu-mi gasesc cuvintele potrivite iti recomand Fagadaule sa intelegi si tu cu ce se ocupa o primarie si un primar in lumea civilizata.Si este numai un exemplu.Te rog sa urmaresti filmuletul de aici: "" http://stirileprotv.ro/campanii/cautam-primar/orasul-unde-centrul-vechi-e-atat-de-curat-ca-oamenii-se-intind-pe-jos-ce-risca-cei-care-nu-renoveaza-cladirile-istorice.html "".daca nu intelegi,ca esti usurel la minte,bagă-l sub limba,poate asa nu te mai aud vorbind prostii.Acest filmulet il recomand si domnilor cantareti sau laudaci ai politrucilor bolsevici locali,"onorabililor" istorici Dumitrascu si Hasotti.(Sictir,celor doi)

Pagina a fost generata in 1.5892 secunde