Ședință de Consiliu Local, la Constanța. Primarul Decebal Făgădău cere suplimentarea bugetului local

2253
Ședință de Consiliu Local, la Constanța. Primarul Decebal Făgădău cere suplimentarea bugetului local - fotofondsedinta2-1595777879.jpg
Consilierii locali ai municipiului Constanța au fost convocați, joi, 30 iulie, de la ora 12.00, la ședința ordinară a lunii. Primarul Decebal Făgădău propune spre votare 61 de proiecte de hotărâre. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, într-o platformă online de videoconferință.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi a consilierilor locali este cel de rectificare a bugetului local pe anul 2020. Potrivit inițiatorului, Decebal Făgădău, această modificare este necesară pentru suplimentarea bugetului local cu suma de 20.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului pentru acoperirea unor cheltuieli pentru personalul din serviciile sociale aflate în izolare preventivă la locul de muncă, precum și pentru suplimentarea bugetului local cu suma de 871.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului pentru cheltuielile de carantină.

În plus, primarul solicită suplimentarea bugetului local cu suma de 50.000 lei din fondul de rezervă pentru acordarea stimulentului de risc pentru medici, personalul medico-sanitar, paramedical, inclusiv personalul auxiliar, dar și o sumă suplimentară de 2.000.000 de lei din fondul la dispoziția Consiliului Județean pentru susținerea programelor de dezvoltare locală.

Bani în plus sunt necesari și pentru cofinanțarea proiectului "Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei", dar și pentru modificarea bugetelor instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat prin suplimentarea cheltuielilor.


Bani pentru investiții


Se cere votul consilierilor locali și pentru demararea mai multor investiții în municipiul Constanța. Este vorba despre un studiu de prefezabilitate a Complexului sportiv Constanța, aprobarea documentației de avizare a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit "Amicii", a Grădiniței "Mugurel", pentru reabilitarea, modernizarea și mansardarea Creșei nr. 1, Creșei nr. 2, Creșei nr. 5.

De asemenea, primarul Decebal Făgădău cere aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții "Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii", prin fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia.

Sportivii merituoși, premiați de primărie

Tot în cadrul ședinței de joi, vor fi supuse votului două proiecte de hotărâre privind alocarea de sume din bugetul local pentru sportivi. Este vorba despre premierea sportivului Costel Iorga, de la Asociația CS Yorga, pentru performanțele deosebite obținute la Campionatul European de Jiu-Jitsu seniori, București. De asemenea, au fost alocați 152.900 pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanța, care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din perioada august - decembrie 2019.

Consilierii locali vor trebui să își dea votul, joi, și pentru stabilirea nivelului chiriilor la locuințele sociale, pentru stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând cu 1 iulie 2020, pentru energia termică destinată populației și pentru consumatorii noncasnici, dar și pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece noiembrie - martie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3514 secunde