Decizie la Primăria Mangalia! Școlile, păzite de polițiști locali

326
Decizie la Primăria Mangalia! Școlile, păzite de polițiști locali - mangalia1-1578352530.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale au anunțat că, începând cu acest an, Primăria Mangalia va asigura paza în unitățile de învățământ din localitate cu polițiști locali, renunțând astfel la contractele cu firmele de pază, plătite din bugetul local. 
Primarul Cristian Radu a declarat că această măsură are ca scop eficientizarea activității, dar și reducerea costurilor. 


"Unele firme de pază nu-și îndeplineau obligațiile contractuale, iar în școli și grădinițe sau în apropierea acestora au avut loc, în ultimii ani, mai multe incidente nedorite, culminând cu comercializarea unor substanțe interzise. De aceea, am decis să desfășurăm această activitate cu angajați ai Poliției locale special instruiți în acest sens", a spus edilul. 


El a precizat că, totodată, se vor reduce și costurile, întrucât bugetul anual pentru salariile polițiștilor însărcinați cu paza școlilor va fi mai mic decât facturile firmelor de pază, plătite din bani publici. 


"Paza unităților de învățământ a fost permanent susținută din bugetul local. Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm, dar prin această măsură urmărim eficientizarea activității, cu scopul reducerii riscului fenomenului infracțional în zona școlilor și a grădinițelor", a completat  Cristian Radu.


Tot din acest an, creșa din Mangalia este dotată cu un sistem modern de supraveghere video pentru a sprijini personalul în activitatea de îngrijire a copiilor. 


"Am instalat acest sistem video pentru o mai mare siguranță a copiilor, dar și  pentru a crește gradul de transparență cu privire la activitatea angajaților noștri", a mai spus Cristian Radu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3857 secunde