Dacian Cioloș va discuta cu președintele Iohannis despre referendumul pe Justiție

244
Dacian Cioloș va discuta cu președintele Iohannis despre referendumul pe Justiție - dacianciolos-1553552870.jpg
Fostul premier Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat, ieri, că urmează să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre un referendum pe tema Justiției, el fiind de părere că oamenii care au fost condamnați nu pot să ocupe funcții publice.


"Urmează să discutăm săptămâna viitoare inclusiv cu domnul președinte ca să vedem care sunt intențiile și care e, din punct de vedere juridic, constituțional, formula cea mai bună. Știți că noi am susținut un proiect de modificare a Constituției prin care să se stabilească faptul că cei care au fost condamnați penal, până n-au trecut de perioada aceea de recuperare, nu pot să ocupe funcții publice. Cred că despre asta e vorba, în primul rând, să fie foarte clar, românii să poată să își exprime în mod foarte clar că statul român trebuie să fie condus de oameni cinstiți în primul rând, de oameni onești", a afirmat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.


El a arătat că subiectul unui referendum ar fi faptul că Justiția trebuie să îi apere pe oamenii cinstiți.
"Nu vorbim despre altceva, nu discutăm de ce fel de viziune de dezvoltare economică sau socială am avea, dar pur și simplu dacă resursele statului ar fi administrate de oameni onești care nu sunt puși acolo să fure și oameni care sunt puși pe anumite posturi să ia decizii în folosul cetățeanului, pentru că știu despre ce vorbesc și îmi cunosc meseria. Cred că despre asta ar fi vorba, să fie foarte clar că justiția trebuie să îi apere pe oamenii cinstiți. E un lucru firesc asta într-o țară normală, dar la noi se pare că nu e firesc, trebuie un referendum", a  mai adăugat Dacian Cioloș.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5731 secunde