Președintele CJC, Horia Țuțuianu:

"Dacă echipa propusă la Spitalul Județean nu va funcționa, va pleca!"

1044
6

Articole de la același autor

Noua conducere a Consiliului Județean Constanța continuă vizitele la instituțiile subordonate pentru a se pune la punct cu situațiile existente în fiecare unitate, asta pentru ca liderii să cunoască problemele cu care se confruntă fiecare structură în parte.

De departe, așa cum a spus încă de la preluarea mandatului de președinte al CJC, Horia Țuțuianu a precizat, ieri, încă o dată, că prioritatea sa rămâne Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. În consecință, în cursul zilei de ieri, alături de vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, a organizat o conferință de presă chiar în cadrul unității spitalicești, la întâlnire fiind prezent și managerul interimar, dr. Cătălin Grasa.

"De la preluarea mandatului, am făcut mai multe vizite la spital și am rămas uimit de ceea ce am găsit, în special la secția de pediatrie și la neurologie. La pediatrie este dezastru, mobilier vechi de 20 de ani. Le-am pus în vedere să remedieze problema. În plus, i-am pus în vedere domnului manager Cătălin Grasa și am dat un termen limită de 45 de zile pentru a-și desemna o echipă managerială competitivă. Deci, până la 1 septembrie, vom avea noua echipă propusă. Totodată, vom desemna și noi, de la Consiliul Județean, două persoane care vor face parte din Consiliul de Administrație al spitalului. Îmi doresc foarte mult să aducem spitalul la un standard bun, să-l îmbunătățim", a declarat preșe-dintele CJC, Horia Țuțuianu.

Pe de altă parte, Țuțuianu a mai adăugat că îi acordă tot sprijinul managerului interimar Cătălin Grasa, dar, dacă echipa propusă de acesta nu va funcționa și nu va avea randament pentru ca lucrurile să func-ționeze foarte bine, atunci toți vor pleca.

v v v

În ceea ce privește vizita de la Regia Județeană de Drumuri și Poduri, conducerea CJC a menționat că lichidarea acestei regii nu este o soluție.

"Ne dorim să o salvăm și să o facem rentabilă. Cred că vechea conducere a dorit să o lase de izbeliște, am găsit utilaje care se pot repara ușor, dar care au fost abandonate, în timp ce alte utilaje erau închiriate de la anumite firme", a explicat vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz.

În altă ordine de idei, liderii CJC s-au întâlnit cu administratorul judiciar care le-a explicat situația RAJDP pe larg. De asemenea, conducerea CJC a luat decizia să-l schimbe pe actualul administrator special, Virgil Stan, pe motiv că nu a oferit rezultatul scontat și nu a redus costurile.

v v v

Referitor la controlul efectuat la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a anunțat că acolo a găsit mai multe nereguli care vizează probleme de organizare și disensiuni între oameni, însă totul este rezolvabil. El a mai adăugat că actualul director Adrian Bîlbă și-a dat demisia, dar va rămâne în cadrul in-stituției, deoarece este un bun profesionist.

"Aș dori să numesc un manager bun care să facă lucrurile să funcționeze. Voi numi cât de curând o persoană din cadrul CJC la conducere, asta până la organizarea unui concurs", a declarat liderul CJC, Horia Țuțuianu. 

Comentează știrea

cupa
20 iulie 2016
Care-i

rolul viermelui palaz?

MIHAI
20 iulie 2016
A PUS IN VEDERE

Dl Palaz este extreme de exigent . El " pune in vedere " si da termene , urmate de avertismentul ca daca nu vor face si nu vor drege , vor pleca toti si va ramane el in continuare ca sa organizeze conferinte de presa . De un singur lucru n-a spus nimic : daca exista banii necesari . Ca orice politicianist , dl Palaz se pricepe la toate . Poate ocupa si functie de arhiepiscop , pentru cel de mitropolit nefiind inca pregatit , Mai are de studiat Psaltirea si cuvantarile Sf. Habacuc . In final , sefii vor pleca si gandacii , mizeria si coruptia vor ramanea .

Ion
20 iulie 2016
Palaz

Domnilor Palaz nu acea ce sa caute la aceasta sedinta, poate Learciu ca el se ocupa de africultura si sanatate. Se baga in seama putinel. In ce il priveste pe presedinte, vad o masura curajoasa: Fa-ti echipa si raspunzi. Ai rezultate ramai, nu ai rezultate pleci. Credeam ca este doar un circ mediatic si nu se va lua nici o masura. Succes si daca se poate sa faceti si cu Palaz la fel, nu faci treaba pleci.

si interloapa
20 iulie 2016
proxeneta????

Ce cauta interloapa aia acolo ? Cum ranjeste ,cum sta ea la poza. a terminat cu viermiin din turism si opc ul, acum se baga la consiliul judetean. ...strica poza....daca era desteapta, da....

POPESCU DANA
22 aprilie 2017
UMANITAR

VAD LA ACEA MASA SI PE DNL TUTUIANU DA. POATE SA II SOPTITI DVS EU NU POT AJUNGE LA DOMNUL MENEGER GRASA SA II SPUN CITE CEVA BINETELES DE OMENIE SI DE COMPASIUNE. DECI SOPTITI DVS DNL-E TUTUIANU ASA; ESTE UN DOMN MAI ZILNIC PE HOLURILE SPITALULUI MENEGERIAT DE DOMNIA SA CARE ASTEAPTA SA VB SA ROAGE SA FIE AJUTAT. ARE UN DIAGNOSTIC MAI DEOSEBIT NU POT SPUNE AICI NU AM ACORDUL PERSOANEI. CERE CONSIDER EU DUPA OPINIA-MI PROPRIE CEVA NORMAL CEVA FIRESC DE LA UN SISTEM DE SANATATE PU-BLIC. AM VAZUT ACTELE MEDICALE ALE DOMNULUI MENTIONAT,AM VRUT SA PASTRAM LEGATURA POSIBIL SA I-L FI AJUTAT DAR NU A FOST DE ACORD SA AM NUMAR DINSULUI. DECI DACA SINTETI POLITICIENI MAI NOU SI DNL MENEGER GRASA CONSIDER CA UN PIC DE OMENIE COMPASIUNE NU AR STRICA NICI ACUM NU DOAR IN CAMPANIILE ELECTORALE IN SPETA LA VOT. ASTA DACA CONSIDERATI CA OMENIA SI COMPASIUNEA MAI SINT NECESARE SI NU DAR BANUL II TOTUL.

GRASA C
22 aprilie 2017
stimata dna DANA

AM CITIT COMENTARIUL DVS DNA/SOARA DANA. LUCRURILE STAU ASA REF LA PROBLEMA EXPUSA DE DVS. ACEA PERSOANA ARE UN DIAGNOSTIC DIN PROG NATIONAL DE SANATATE NU CRED DE CUVINTA CA ASEMENEA PESOANA SA FIE OPERATA IN SPITALUL MENEGERIAT DE MINE. SI OPERAT ACEL BARBAT SANSE NU ARE MA REFER SEMNIFICATIVE DIAGNOSTICUL DINSULUI PRINCIPAL ESTE CRONIC INCURABIL SI OPERATIA NU L-AR AJUTA CINE STIE CIT. DOAR CITIVA ANI DAR SPITALUL II IN LAN PRICIPAL. TREBUIE TRECUT LA SI ALTELE DOAR OAMENI MAI SI MOR.

Răspuns la: UMANITAR
Adăugat de : POPESCU DANA, 22 aprilie 2017
VAD LA ACEA MASA SI PE DNL TUTUIANU DA. POATE SA II SOPTITI DVS EU NU POT AJUNGE LA DOMNUL MENEGER GRASA SA II SPUN CITE CEVA BINETELES DE OMENIE SI...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.491 secunde