Cum pot fi efectuate donațiile mari către partide în campania electorală

109
Cum pot fi efectuate donațiile mari către partide în campania electorală - cumpotfiefectuatedonatiile-1452700197.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat în ședința de ieri o hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale. 


Potrivit purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, orice donație către un partid care depășește zece salarii de bază minime brute pe țară va trebui efectuată doar prin conturi bancare. 


"Cheltuielile de campanie electorală vor fi decontate atunci când voturile organizațiilor politice trec de 3% sau ating pragul de 3%. De asemenea, sunt clarificate normele metodologice potrivit cărora cheltuielile sunt strict limitate, în funcție de tipul de cheltuială electorală, adică cuantumul care poate merge pe publicitatea de televiziune, difuzarea materialelor de propagandă și celelalte elemente standard ale unei campanii electorale. În hotărâre sunt definite atribuțiile mandatarului financiar și toate aceste elemente, cuprinse pe baza unor formulare extrem de detaliate și tehnice, care intră în grija mandatarului financiar al partidului sau alianței electorale respective", a explicat Suciu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Demonstrați-mi că bat câmpii!
Pagina a fost generata in 0.7276 secunde