Constănțenii, datori la bugetul local. Cum te ajută primăria să scapi de penalizări

330
Constănțenii, datori la bugetul local. Cum te ajută primăria să scapi de penalizări - constanteniiplinidedatorii-1574635195.jpg

Articole de la același autor

Dacă aveți datorii la bugetul local și vreți să scăpați de ele cât mai repede și mai simplu, aveți la dispoziție mai puțin de o lună de zile pentru a le plăti fără penalizări.


Printr-o hotărâre a Consiliului Local Constanța, constănțenii persoane fizice sau juridice, care au datorii la bugetul local, au posibilitatea de a achita obligațiile fiscale principale restante fără accesoriile aferente acestora, adică fără penalizări și dobânzi.
"Pentru a beneficia de aceste facilități fiscale, debitorii trebuie, până pe data de 15 decembrie 2019 inclusiv, să achite integral toate obligațiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local, să achite integral toate obligațiile bugetare principale și accesoriile datorate bugetului local cu termene de plată cuprinse între 1 ianuarie 2019 și 15 decembrie 2019 inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor, și să depună o cerere de anulare a accesoriilor. De asemenea, debitorii pot depune o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de anularea accesoriilor și până pe 15 decembrie 2019 inclusiv pot achita eșalonat debitul restant", explică reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța.


Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele SPIT, trimise prin mail sau prin poștă la Agenția fiscală nr.1, din centrul comercial Tom, stand B6b, mail - [email protected], la Agenția fiscală nr. 3, de pe strada Nicolae Grindeanu nr. 66, mail - [email protected], Agenția fiscală nr .3, de pe strada Sulmona nr. 22, mail - [email protected], Agenția fiscală nr. 4, de pe strada Badea Cârțan nr. 3, mail - [email protected], la Agenția fiscală nr. 5, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), mail - [email protected] sau la Agenția fiscală nr. 6 , de pe bulevardul Tomis nr. 112, mail: [email protected].


Formularele tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcate de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice. Programul de lucru cu publicul la agențiilor fiscale este zilnic, între orele 8.30 și 16.30, cu excepția zilelor de joi, când ghișeele sunt deschise între orele 8.30 și 18.30. 


Potrivit datelor înregistrate la nivelul SPIT Constanța, peste 30.000 de constănțeni au datorii la bugetul local. Astfel, 7.956 de firme și 22.219 de persoane fizice înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018. "Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei)", mai spun reprezentanții SPIT.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4961 secunde