Clădirile neîngrijite, sub lupa administrației locale. Polițiștii locali, trimiși pe teren pentru identificarea lor

237
1
Clădirile neîngrijite, sub lupa administrației locale. Polițiștii locali, trimiși pe teren pentru identificarea lor - cladirileneingrijitesublupa14-1456161101.jpg

Articole de la același autor

Clădirile sau terenurile neîngrijite din municipiul Constanța care strică aspectul peisagistic al orașului au intrat în atenția administrației publice locale. Drept urmare, aleșii locali au inițiat un proiect de hotărâre ce stabilește criteriile de încadrare a imobilelor situate în Con-stanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite. În vederea identificării imobilelor, teren sau construcție neîngrijite vor fi împuterniciți angajații Poliției Locale să efectueze verificări și să întocmească o fișă de evaluare și o notă de constatare. Ulterior, urmează ca proprietarul să fie somat ca în termen de 30 de zile să efectueze lucrările de salubrizare a terenului și, în termen de șase luni să efectueze lucrările de întreținere necesare și să mențină în continuare imobilul în stare îngrijită. Dacă după expirarea termenelor, proprietarul nu se va conforma, primarul va întocmi un proiect de hotărâre prin care impozitul va fi majorat. Deocamdată, procentul cu care se va majora impozitul nu a fost stabilit, însă ur-mează ca aleșii locali să decidă și asupra acestui aspect cât de curând.


În altă ordine de idei, hotărârea de majorare a impozitului are caracter individual și își încetează aplicabilitatea în momentul în care clădirea/terenul iese din categoria celor neîngrijite. De la această hotărâre vor face excepție clădirile neîngrijite pentru care proprietarii dețin autorizații de construire valabilă în vederea construirii/renovării/des-ființării și au anunțat Inspectoratul de Stat în Construcții și la primărie începerea lucrărilor.


Comentează știrea

constantean
23 februarie 2016
trotuare ???

Daca tot ies pe teren ,sa inventarieze si starea trotuarelor (ex. str. Pandurului) si sa hotarasca cat din impozite trebuie sa returneze locuitorilor afectati de lipsa acestora,logic,nu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5842 secunde