Ce spune Raluca Turcan despre legea privind despăgubirea imobilelor naționalizate

160
Ce spune Raluca Turcan despre legea privind despăgubirea imobilelor naționalizate - ralucaturcanghimpele1-1366287484.jpg
Singurul avantaj al legii privind despăgubirile pentru imobile naționalizate este că nu presupune nicio responsabilitate financiară pentru Guvern, premierul Victor Ponta angajându-și răspunderea că banii vor fi dați de alt guvern, susține vicepreședintele PDL Raluca Turcan, citată de Mediafax.


"Legea nu restituie imobilele proprietarilor, decât ca excepție. Legea nu apară proprietatea, ci creează haos imobiliar. Legea nu aduce dreptate celor care au fost nedreptățiți de regimul comunist, ci doar o bătălie pe niște puncte", a declarat Raluca Turcan.
Potrivit acesteia, "legea naște speranțe, dar oferă dezamăgire" și este "neconstituțională, pentru că restituirea proprietății, într-o țară în care Constituția garantează proprietatea, trebuie să fie regulă, și nu excepție". Turcan a adăugat că "Guvernul Ponta oferă proprietarilor puncte până în 2016, urmând ca, în perioada 2017-2024, să se facă plăți, în tranșe".


"Până atunci, toți cei care aveau dosare soluționate și așteptau despăgubiri vor fi blocați. Blocarea totală a procesului despăgubirilor până în 2016, inclusiv pentru cei cu dosare rezolvate, duce la blocarea cadastrării și la instabilitatea circuitului civil. Oricum, în România se înregistrează cel mai mic procent de cadastrare din UE. Menținând acest procent infim de cadastrare a proprietăților și blocând procesul până în 2016 înseamnă haos imobiliar și instabilitatea circuitului civil", susține vicepreședintele democrat-liberal.


Potrivit Ralucăi Turcan, singurul avantaj pe care-l are legea pentru care Victor Ponta și-a asumat răspunderea este acela că "nu presupune nicio responsabilitate financiară pentru Guvern".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.214 secunde