Ce le-a urat prefectul Palaz elevilor de la Academia Navală

490
Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a participat, ieri, la festivitatea de depunere a Jurământului Militar de către studenții din anul I ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și de către elevii din anul I de studii ai Școlii Militare de Maiștri de Marină a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu".

"Este un moment foarte important pentru toți cei care astăzi depun Jurământul Militar, pecetluindu-și voința de a porni pe drumul onoarei, curajului, dragostei de țară și al patriotismului fierbinte, repere dintotdeauna ale carierei militare. Emoția este, cu siguranță, cu atât mai puternică, sentimentul de mândrie este cu atât mai justificat cu cât rostiți cuvântul JUR de Ziua Armatei Române, una dintre cele mai importante și mai respectate instituții din țara noastră. Dragi elevi și studenți, în primul an al acestor două instituții de învățământ care formează viitoarele cadre ale Forțelor Navale Române, prin legământul rostit cu mâna pe drapelul patriei vă angajați în cea mai importantă misiune, cea a apărării pământului strămoșesc și a celor mai sfinte valori: independența și suveranitatea patriei. De aceea, primiți întregul meu respect și urările mele de succes în activitatea pe care o veți desfășura de-a lungul anilor de studii. Vă doresc să parcurgeți cu onoare toate treptele carierei militare și să dovediți clipă de clipă că jurământul pe care-l depuneți astăzi va rămâne mereu în sufletele și în gândurile voastre și că veți purta cu mândrie și demnitate uniforma militară. Vă felicit cu ocazia depunerii Jurământului militar! Mult succes în nobila și temerara misiune pe care o începeți astăzi!", le-a spus prefectul noilor militari.

Tot ieri, prefectul a depus o coroană de flori la Monumentul eroilor căzuți în al II-lea Război Mondial din Cimitirul central, în cadrul ceremoniei militare și religioase organizate de Garnizoana Constanța, cu prilejul Zilei Armatei Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz vrea să îl demită pe Tusac
Pagina a fost generata in 0.6429 secunde