Cazul Rovanei Plumb, tranșat de comisia juridică a Parlamentului European

255
Cazul Rovanei Plumb, tranșat de comisia juridică a Parlamentului European - rovanaplumbsustineretotaladinpar-1569825560.jpg
Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European are, luni, o ședință extraordinară pentru a lua o decizie în ceea ce privește conflictul de interese în cazul Rovanei Plumb, după ce forul legislativ a dat vot de respingere pentru aceasta în poziția de comisar european pe transporturi.


Comisia JURI va evalua conflictul de interese real sau potențial și al candidatului Ungariei pentru funcția de comisar european, Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României, au spus surse europene.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia JURI pentru funcția de comisar european. De asemenea, Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, într-o scrisoare, Comisiei JURI că procedura pentru comisarul nominalizat Rovana Plumb este suspendată. El a mai cerut forului legislativ european să precizeze ce măsuri exacte recomandă în această etapă.

Plumb trebuia să fie audiată în comisiile transport și mediu pe data de 2 octombrie, ca parte a procedurii de desemnare în poziția de comisar european.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7284 secunde