Cantinele sociale din Cobadin și Viișoara, binecuvântare pentru copiii sărmani

2180
3
Cantinele sociale din Cobadin și Viișoara, binecuvântare pentru copiii sărmani - cobadin-1310974819.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă sunt vremuri de criză și sărăcia i-a cuprins pe mulți oameni care locuiesc în mediul rural, există și aleși locali care au făcut tot posibilul ca micuților să nu le fie umbrită copilăria de aceste neajunsuri.

Așa stau lucrurile și în comuna Cobadin, unde aleșii locali nu au vrut în ruptul capului să renunțe la cantinele sociale din comună. Mai exact, este vorba despre cea care se află în comuna Cobadin și o alta care este în satul Viișoara.
Inițiativa înființării a aparținut organizației nonguvernamentale World Vision, care a susținut cantina de la Viișoara timp de un an. Ulterior, toate responsabilitățile au fost preluate de primăria comunei și de biserica din Viișoara. Viceprimarul comunei Cobadin, democrat-liberalul Ion Dinescu, a declarat că, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, au fost prevăzuți bani până la sfârșitul anului pentru cele două cantine sociale.
"Sunt bani prevăzuți de la bugetul local, până la sfârșitul anului. Un mare ajutor îl primim de la Organizația World Vision, care asigură alimentele. La cantina din Cobadin, servesc masa 62 de copii, iar la cea de la Viișoara, aproximativ 100. Sunt din familii nevoiașe, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, care merg la școală. Ei primesc, zilnic, câte o masă pe zi, care cuprinde trei feluri de mâncare", a declarat viceprimarul Ion Dinescu.
El a mai precizat că, în mod special, la cantina din satul Viișoara, se implică serios și preotul din sat.
"Preotul din Viișoara este un om deosebit, care se implică serios în ajutorarea celor sărmani și ne ajută foarte mult cu această cantină socială", mai spune viceprimarul.

Vizavi de ajutorul primit de la cantina socială din comuna Cobadin, oamenii se declară mulțumiți și spun că au toată stima pentru edilul comunei, Cristian Telehoi, și echipa cu care lucrează în primărie.
"Să le dea Dumnezeu sănătate pentru binele pe care îl fac amărâților care nu au ce pune pe masă copiilor! Cantina socială era utilă și în anii trecuți, însă acum este o binecuvântare pentru mulți. Să ai masa asigurată măcar o dată pe zi pentru copii este lucru mare", spune unul dintre locuitorii comunei.
De aceeași părere este și o altă femeie, care a menționat că nu a avut niciodată nevoie să apeleze la mila statului, însă îi înțelege pe cei sărmani care își duc copiii la cantina socială.
"Sunt oameni care doresc să muncească, să aibă ce le pune pe masă copiilor, însă nu găsesc de lucru. Unii sunt de apreciat, pentru că fac tot posibilul ca cei mici să se ducă la școală, pentru a avea un viitor mai bun. Cei de la primărie îi ajută și ei cum pot. Este de remarcat, totuși, că, pe aceste vremuri de criză, nu le-au închis ușa în nas, așa cum s-a întâmplat prin alte localități, unde oamenilor li s-a spus că nu mai sunt bani pentru alimente, iar cantinele trebuie să se închidă", a explicat o localnică din Cobadin.



Comentează știrea

クリスチャンルブタン 東京
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン 東京

they will usually pass it on to others.Now that you know a couple of different ways you can use to save money on car shipping rates クリスチャンルブタン 東京 http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_1.php

ケイトスペード マザーズバッグ
5 septembrie 2014
ケイトスペード マザーズバッグ

cold air intakes & other aftermarket products. You can learn more about an Avalanche hood and other carbon fiber hoods at his site www.ilovebodykits.com. ケイトスペード マザーズバッグ http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-1.html

casio 腕時計 phys
6 septembrie 2014
casio 腕時計 phys

SUV VersatilityThe CR-V uses a compact platform that features the safety-enhancing ACE Body Structure. It also provides extremely high levels of rigidity and an independent front and rear suspension for handling performance casio 腕時計 phys http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-14.html

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Noiembrie 2010
Stire din Social : Viața în bordei
Pagina a fost generata in 0.4636 secunde