Bugetul Municipiului Medgidia, prezentat în dezbatere publică. Unde se duc banii

509
Bugetul Municipiului Medgidia, prezentat în dezbatere publică. Unde se duc banii - fondmedgidiabuget-1581960110.jpg
La Primăria Municipiului Medgidia a avut loc, ieri, dezbaterea publică ce a vizat aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2020 și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Clublui Sportiv Medgidia pentru anul 2020.

Materialul referitor la bugetul municipiului Medgidia a fost prezentat de directorul economic al instituției, Luminița Ivan. La realizarea bugetului s-a avut în vedere asigurarea funcționării normale a tuturor activităților administrației publice locale Medgidia. Luminița Ivan a precizat faptul că bugetul aferent acestui an este mai mare comparativ cu cel de anul trecut fapt care va face posibilă realizarea a numeroase obiective foarte importante.

În ceea ce privește prioritățile municipalității pentru anul în curs, acestea fac referire la dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor și investiții noi pentru crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea infrastructurii rutiere,

protecția cetățenilor și a mediului, funcționarea la nivel cantitativ și calitativ superior a serviciilor publice și susținerea educației, sănătății, culturii, sportului și cultelor.

"Bugetul este structurat pe două părți, de funcționare și dezvoltare, din care 49% reprezintă bugetul de dezvoltare. Bugetul de funcționare este de 185.133.245 lei, din care 61.452.444 lei reprezintă veniturile proprii. Cheltuielile totale sunt 186.497.597 lei, diferența provenind din excedentul bugetar de anul trecut. Bugetul de dezvoltare este structurat astfel: total venituri - 90.916.010 lei. Total cheltuieli - 90.916.010 lei.

Pentru anul în curs a fost prevăzută suma de 3.500.000 lei necesară achitării datoriilor înregistrate în urma proceselor vechilor administrații, pierdute definitiv și irevocabil", a spus în prezentarea făcută directorul economic Luminița Ivan.

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 160.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din localitățile din întreaga zonă. Spitalul Municipal Medgidia a intrat încă din anul 2016 într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare, devenind din ce în ce mai performant, atât pentru pacienți cât și pentru noii medici care s-au alăturat corpului profesional al unității spitalicești. Astfel, anul acesta, către Spitalul Municipal Medgidia va fi transferată suma de 2.796.790 lei, din care 1.796.790 lei vor fi alocați pentru aparatură medicală.

În ceea ce privește bugetul Clubului Sportiv Medgidia, în acest an, acesta este de 4.943.000 lei.

"În acest an bugetul este la același nivel cu cel din anul 2019, asigurând funcționarea optimă a tuturor activităților desfășurate în cadrul Clubului Sportiv Municipal Medgidia", a declarat Dana Toader, contabil în cadrul clubului.

În altă ordine de idei, deoarece municipiul Medgidia reprezintă o comunitate multietnică cu tradiții culturale, lingvistice și religioase specifice, administrația locală a alocat pentru acest an un buget de 3.000.000 lei pentru reparații și întrețineri în cadrul bisericilor din municipiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Social : Ministrul Muncii promite: pensile vor crește
Pagina a fost generata in 0.5679 secunde