Bogdan Huțucă: "Îl voi propune candidat PNL pentru Primăria Constanța pe Vergil Chițac"

1585
Bogdan Huțucă:

Articole de la același autor

Liberalii din Constanța s-au reunit, joi seara, în Biroul Politic Municipal unde au discutat despre strategia pentru alegerile locale. De asemenea, au fost purtate discuții referitoare la acceptatrea candidaturii din partea PNL a lui Vergil Chițac, dar și despre o posibilă alianță între PNL și USR.


"Am avut o ședință informală pentru pregătirea alegerilor locale. Ne-am asigurat că absolut toți șefii de zone sunt pregătiți. În principiu, am discutat despre momentul în care vom lansa candidații. Nu am discutat lista de consilieri locali. I-am informat că discuțiile cu domnul Vergil Chițac decurg bine, în sensul că ne-am aliniat poziții, viziuni despre ce înseamnă municipiul Constanța, despre obiective și un eventual program de guvernare locale, despre anumite aspecte ce țin de problematica municipiului Constanța cum ar fi cea a termoficării și atragerii de fonduri europene. Am constatat că pozițiile și viziunile noastre sunt asemănătoare, urmând să le mai nuanțăm în zilele următoare", a declarat președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă.

Pe de altă parte, referitor la o posibilă alianță cu USR, Bogdan Huțucă a spus că a fost mandatat de colegii din Biroul Politic Municipal pentru a discuta cu cei de la USR. "Sunt extrem de interesat să văd cum vizualizează cei de la USR o alianță și o colaborare de lungă durată. Sper să ajungem la un consens. Nu avem cum să nu ajungem la un consens, în condițiile în care și cei de la USR își doresc înlăturarea PSD de la putere", a spus Huțucă.


Fără experiență administrativă și fără rezultate notabile în Senat, se spune că Vergil Chițac le-ar fi fost impus liberalilor de la malul mării de șefii de la centrul partidului, iar votul de validare ce urmează să aibă loc sambătă ar fi doar o formalitate.

Surse din rândul liberalilor au declarat că, din punctul lor de vedere, urmează o perioadă incertă deoarece "nu se poate șterge cu buretele chiar așa ușor greșelile trecutului".
Mai exact, aluzia face referire la faptul că Vergil Chițac a fost ales senator pe listele PNL Constanța iar apoi a demisionat din partid. Mai mult, în toată această perioadă, Vergil Chițac a criticat PNL Constanța. 
 

În acest context, soarta Dreptei Unite la Constanța pare să fie pecetluită după ce PMP a anunțat că este dispus să renunțe la anumite funcții cu condiția ca în formula propusă PNL-PMP-USR-PLUS să nu fie inclus și Vergil Chițac. La rândul lor, cei mai mulți membri USR nu sunt de acord să renunțe la candidatul lor Stelian Ion în favoarea lui Vergil Chițac.

"Așteptăm să se limpezească apele. În niciun caz nu vom susține o persoană care nu a făcut nimic notabil pentru Constanța. Să iasă Vergil Chițac și să spună ce a făcut pentru constănțeni. Dacă nu era avocata care îl reprezintă în toate procesele nici nu mai știa nimeni nimic de el. Stelian Ion a muncit mult și credem că merită să își încerce șansa la Primăria Constanța. Cei mai mulți din filiala constănțeană ne-am alăturat USR și datorită lui", a declarat un membru din USR.

  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6282 secunde