Blocurile aflate în stare de degradare, în atenția administrației din Hârșova

370
Blocurile aflate în stare de degradare, în atenția administrației din Hârșova - harsova-1591122152.jpg

Articole de la același autor

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a anunțat, ieri, că, în cadrul proiectului "ADMIS - măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Harsova" accesat de administrația locală, pe lângă reabilitarea Centrului de Zi pentru copii deja finalizată, se realizează și reabilitarea blocului P4, din cartierul Soveja.

"Deși procedura a fost îngreunată de lipsa ofertanților și de suspendarea derulării proiectului pe timpul stării de urgență, în cele din urmă s-a definitivat și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor", a transmis șeful administrației publice din Hârșova.

El a explicat că se vor executa lucrări de reabilitare termică a anvelopei ce vor viza izolarea fațadelor atât partea opacă, cât și partea vitrată și se vor închide balcoanele sau logiile cu tâmplărie termoizolantă.

De asemenea, potrivit proiectului, termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă se realizează cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime de 20 cm. Alte lucrări mai cuprind izolarea termică a planșeului peste subsol, iar în cazul în care sunt prevăzute apartamente la parter, se realizează cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolatei de 10 cm.

În plus, sunt propuse mai multe lucrări conexe, cum ar fi repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea blocului de locuințe, repararea acoperișului tip terasă, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție, repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuințe.

"Astfel de proiecte reprezintă o prioritate pentru autoritatea locală și facem demersuri pentru accesarea unor proiecte asemănătoare și pentru celelalte blocuri aflate într-o stare similară blocului P4, care este cel mai degradat dintre acestea", a mai spus primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4287 secunde