Băsescu și-ar dori ca negocierile pe acordul privind o uniune economică să fie conduse de Orban sau Aurescu

391
Băsescu și-ar dori ca negocierile pe acordul privind o uniune economică să fie conduse de Orban sau Aurescu - 8-1324472198.jpg
Președintele Traian Băsescu a afirmat astăzi, la RRA, că opțiunea sa ar fi ca echipa care va participa din partea României la negocierile pentru acordul interguvernamental privind o uniune economică consolidată a UE, să fie condusă de secretarul de stat în Ministerul de Externe Bogdan Aurescu sau de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, însă a precizat că decizia în acest sens aparține Executivului.

"Noi am făcut deja cunoscut că vom avea o echipă de trei. Va hotărî Guvernul, pentru că președintele angajează România, dar negocierile unui Guvern trebuie să le ducă Guvernul. Dacă mă va întreba Guvernul, opțiunea mea ar fi ca șeful acestei echipe să fie ori domnul Orban, ori domnul Aurescu. În orice caz, va trebui să avem o echipă foarte puternică în procesul de negociere", a spus președintele, întrebat cine va negocia din partea României, la Bruxelles, acordul interguvernamental privind o uniune economică consolidată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce decrete a semnat Traian Băsescu
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Consultări la Palatul Victoria
Pagina a fost generata in 0.5684 secunde