Lege promulgată de Iohannis

Autoritățile locale, obligate să cumpere mijloace de transport în comun electrice

409
1
Autoritățile locale, obligate să cumpere mijloace de transport în comun electrice - legepromulgataautoritatilelocale-1516538110.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, recent, decretul pentru promulgarea Legii privind promovarea transportului ecologic, care prevede obligația autorităților locale de a achiziționa mijloace de transport în comun cu motoare electrice în proporție de minimum 30% din necesarul achizițiilor viitoare.

Actul normativ are ca obiect de reglementare promovarea transportului ecologic prin impunerea obligației autorităților publice locale, regiilor autonome și societăților aflate în subordinea unităților administrativ-teritoriale de a achiziționa mijloace de transport în comun acționate electric într-o proporție de minimum 30% din necesarul achizițiilor viitoare, urmărindu-se astfel reducerea poluării în aglomerările urbane, a consumului de benzină și motorină, cât și promovarea noilor tehnologii în domeniu.

Potrivit legii, autoritățile publice locale, regiile autonome și societățile aflate în subordinea unităților administrativ-teritoriale vor achiziționa mijloace de transport de călători acționate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi, motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, gaz natural lichefiat și motoare cu propulsie pe biogaz în proporție de minimum 30% din necesarul achizițiilor viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziționate într-un an.

Societățile cu capital privat, inclusiv societățile de taxi, vor achiziționa începând din 2020 mijloace de transport călători acționate prin motoare cu propulsie electrică în proporție de 30% din achizițiile viitoare.

Achizițiile anuale de autovehicule făcute de autoritățile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conțină în proporție de cel puțin 20% autoturisme acționate prin tehnologii verzi.

Comentează știrea

bertina
26 ianuarie 2018
oferta de împrumut de la 5000 € la 150000.000 €

Aveți nevoie de finanțare pentru casa dvs., pentru afacerea dvs., pentru achiziționarea de mașini, pentru achiziționarea de motociclete, pentru crearea afacerii dvs., pentru nevoile dvs. personale, fără îndoială. Acordăm credit personal cu o rată a dobânzii de 3%, indiferent de sumă. Doriți să scrieți pentru împrumuturile personale pe care le am la serviciile dvs. 24h / 24. Pentru mai multe informații: [email protected] mulțumesc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6335 secunde