Autoritatea Electorală Permanentă, pregătiri pentru alegerile prezidențiale

207
Autoritatea Electorală Permanentă, pregătiri pentru alegerile prezidențiale - aeppregatiri-1568926007.jpg

Articole de la același autor

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Florin Mitulețu-Buică, a declarat, ieri, că instituția pe care o reprezintă va emite, în perioada următoare, hotărârea privind atât desfășurarea votării, cât și procesul referitor la finalizarea centralizării și publicării rezultatelor alegerilor prezidențiale. 


"Astăzi (n.r. - ieri), am avut o ședință cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, MAE, MAI, Institutul Național de Statistică, Poșta Română și Autoritatea Electorală Permanentă. S-a căzut de acord pe fluxul final pentru procesul de centralizare și monitorizare a procesului de votare și în perioada următoare vom emite hotărârea AEP privind toate etapele care se desfășoară, fie că e în timpul votării, fie că este procesul cu privire la finalizarea centralizării rezultatelor și publicarea rezultatelor alegerilor", a precizat Mitulețu-Buică. 


Cât privește tabletele care se folosesc pentru a monitoriza un eventual vot multiplu, Mitulețu-Buică și-a exprimat convingerea că acestea vor fi disponibile pentru alegerile prezidențiale. 


"Eu sunt sigur că acele tablete vor fi disponibile. În momentul în care vom da hotărârea AEP și va fi publicată în Monitorul Oficial, atunci va trebui să constatăm dacă tabletele sunt disponibile. Adică cel mai târziu săptămâna viitoare, luni sau marți, va trebui să constatăm acest lucru. Dacă nu, în condițiile legale, va trebui să solicităm comisiei să ne pună la dispoziție aceste tablete, astfel încât să putem demara procedura de instalare, pregătire a procesului electoral din această toamnă", a menționat președintele AEP, la Digi24. 


În altă ordine de idei, el a mai adăugat că AEP verifică finanțarea campaniei electorale atât în timpul ei, cât și ulterior acesteia, la momentul solicitării de rambursare a sumelor sau a controlului efectiv și la cei care nu cer rambursarea cheltuielilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4787 secunde