Adrian Severin cere liberarea condiționată, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare

154
Adrian Severin cere liberarea condiționată, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare - adrianseverin-1488957189.jpg
Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiționat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită și trafic de influență. Cererea trebuia să fie judecată marți de instanță, însă pentru că Adrian Severin nu a fost citat corect la penitenciarul în care este încarcerat, judecătorul a amânat cauza peste 21 martie.


Adrian Severin nu a fost adus la instanță pentru judecarea cererii sale, judecătorul constatând că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât citarea pentru termenul de judecată de marți nu a fost făcută la penitenciarul în care acesta este în prezent încarcerat. Magistratul a amânat două săptămâni judecarea cererii lui Severin.


Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal și are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiționat după ce execută o treime din pedeapsă. De la dată condamnării și până marți, Adrian Severin a executat 111 zile de detenție din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.


Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanța supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită și trafic de influență, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnaliști de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4495 secunde