Adrian Iordache, fondator al PLUS, a demisionat din partidul lui Dacian Cioloș după acuzațiile legate de Securitate

200
Adrian Iordache, fondator al PLUS, a demisionat din partidul lui Dacian Cioloș după acuzațiile legate de Securitate - ciolos98z1qerohu11000x600-1548322165.jpg
Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS, avocatul Adrian Iordache, a renunțat, joi, 24 ianuarie 2019, la orice calitate în cadrul PLUS.


Fiul maiorului de Securitate Alexandru Iordache, avocatul Adrian Iordache, unul dintre cei membri fondatori ai Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), a demisionat joi, din formațiunea înființată pentru a fi preluată de fostul premier Dacian Cioloș.


Potrivit Registrului partidelor politice, Adrian Iordache ocupa funcția de secretar general. Istoricul Marius Oprea a spus recent că "eminența cenușie" din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securității, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache.


Dacian Cioloș a afirmat, marți, că nu a știut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS și că aceștia nu vor ocupa funcții de conducere în cadrul partidului. Fostul premier a adăugat că structurile de conducere vor fi alese sâmbătă, când va avea loc prima Convenție Națională PLUS.


"Am avut o discuție despre posibilitatea înregistrării unui nou partid de către alți fondatori, care sunt mai puțin cunoscuți, care nu au notorietate publică, pentru că am pornit de la premisa că probabil Mișcarea România Împreună e tergiversat pentru că printre fondatori are câteva persoane de notorietate și pentru că probabil sunt unii care nu doresc ca acest partid să fie înregistrat. În felul acesta, unui dintre membrii comunității tematice din platforma civică, domnul Adrian Iordache, un avocat tânăr, a decis la vremea aceea să își asume această responsabilitate împreună cu o angajată din cabinetul dumnealui de avocatură și cu soția dumnealui care este notar public. Nu am știut la acea vreme cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat. Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect. Este un avocat serios, profesionist, competent. Noi nu am făcut o analiză a situației familiei dânsului atunci când dânsul a luat această inițiativă. Nu știam cine este tatăl dânsului și nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noștri. Ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, competența lor și nu rudeniile, familia sau părinții. În societatea pe care o dorim fiecvare trebuie să fie responsabil pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea cred că sunt instituții care trebuie să âși facă treaba și să ia decizii în această direcție", a declarat Dacian Cioloș, marți, în cadrul unei conferințe de presă.


Explicațiile fostului premier au venit în contextul în care istoricului Marius Oprea a spus că "eminența cenușie" din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securității, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Cioloș a scris pe Facebook, că este "sătul de scandal și de mârlănie" și că este epuizant să răspundă tuturor aberațiilor.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4582 secunde