Adio, fumat în spațiile publice! Deputații au adoptat proiectul

198
Adio, fumat în spațiile publice! Deputații au adoptat proiectul - adiofumat-1450198246.jpg
Proiectul de lege care preve-de interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat, ieri, de plenul Camerei Deputaților. Actul normativ a fost aprobat cu 164 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" și 26 de abțineri.

Proiectul prevede interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Nerespectarea prevederilor legii impune sancțiuni cuprinse între 100 și 15.000 lei. La prima abatere sancțiunea constă în amendă plus suspendarea activității unității respective, iar la a doua abatere - amendă și închiderea unității. Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5456 secunde