A fost finalizat proiectul privind construirea stațiilor de transfer Hârșova - Deleni

355

Articole de la același autor

Ieri, la Hotelul Ibis din Constanța, a avut loc inaugurarea investiției privind finalizarea con-tractului de lucrări ce a vizat construirea stațiilor de transfer Hârșova - Deleni, acțiunea fiind prezentată de directorul Organismului Intermediar al POS Mediu din Galați, Silvia Buhlea, și Viorel Creangă, manager de proiect. 


Ei au spus că cele două stații, Hârșova și Deleni, fac parte din proiectul major de investiții "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța", cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial Mediu și este derulat de către Consiliul Județean Constanța, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intraco-munitară Dobrogea (ADI). 


În cadrul acestor stații de transfer, deșeurile vor fi descărcate din vehiculele de colectare și se vor depozita pentru o scurtă perioadă de timp, până când vor fi reîncarcate în mașini de tip lung curier, pentru a fi transportate de la stația de transfer la stația de sortare și stația TMB și ulterior la depozitul conform din localitatea Tortoman. 


Proiectul are o valoare totală de peste 201 milioane lei, iar contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă peste 144 milioane lei, cea a Guvernului este de aproape 27 milioane lei și cea a CJC de peste 1,7 milioane lei. 


Printre altele, responsabilii de proiect au declarat că Regiunea Sud-Est a absorbit majoritatea fondurilor europene nerambursabile 2007-2013, iar contribuția CJ Constanța a fost semnificativă, deoarece consiliile locale din județ au fost scutite de plata contribuțiilor, acestea fiind acoperite de Consiliul Județean Constanța. 


Pe de altă parte, trebuie precizat că aceste proiecte de mediu au fost făcute cu scopul de a aduce la bun sfârșit angajamentele pe care România le-a făcut în momentul în care a aderat la UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3797 secunde