Primarul orașului Hârșova, Tudor Nădrag:

"Actul de justiție ar trebui să fie cât mai aproape de cetățeni"

392
1

Articole de la același autor

Problema desființării Judecătoriei și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova a revenit, din nou, în actualitate, după câțiva ani de liniște. 


Recent, Ministerul Justiției a elaborat și pus în dezbatere publică proiectul de lege privind desființarea unor instanțe de judecată și a parchetelor de pe lângă acestea. Printre cele 30 de instanțe propuse a fi desființate, figurează și Judecătoria și Parchetul din orașul Hârșova. 
Legat de această problemă, primarul orașului Hârșova, Tudor Nădrag, împreună cu ceilalți primari ai localităților Gârliciu, Ciobanu, Ghindărești, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturu și Pantelimon, care sunt arondate acestor instanțe, au formulat un memoriu ce a fost deja transmis tuturor forurilor competente, inclusiv primului-ministru. 
"Ministerul Justiției a prevăzut într-o organigramă ca Judecătoria și Parchetul din Hârșova să fie desființate. Această problemă a mai fost ridicată în urmă cu câțiva ani, însă cu ajutorul parlamentarilor de la acea vreme, situația a fost rezolvată. Acum, cele două instituții sunt iar pe lista pentru desființare, motiv pentru care luptăm, din nou, ca acestea să funcționeze în continuare la Hârșova. Din punctul meu de vedere, cei care au făcut propunerea de desființare au luat în calcul numărul mic de dosare care sunt înregistrate la Hârșova, ceea ce nu este normal. Trebuia să se țină cont de alte criterii, de faptul că sunt 75 de kilometri până la instanța de judecată de la Medgidia unde ar trebui să meargă locuitorii arondați instanței de la Hârșova", a declarat primarul Tudor Nădrag. 
De asemenea, edilul din Hârșova a mai precizat că, în opinia lui, pe lângă posibilitățile de deplasare ar trebui să se țină cont și de di-rectivele europene care prevăd că actul de justiție ar trebui să fie cât mai aproape de cetățeni. În altă ordine de idei, primarul Tudor Nădrag a mai adăugat că, dacă situația o va impune, Primăria Hârșova și cele nouă primării ale comunelor arondate sunt dispuse să sprijine financiar funcționarea celor două instituții. 
"Am spus și în memoriu, dacă aspectul financiar este mai important decât cel social, atunci din puținele resurse ale comunității noastre suntem dispuși să suportăm integral funcționarea acestor instituții", a  spus primarul Tudor Nădrag. 
Totuși, edilul a explicat că are încredere mare că atât Parchetul, cât și Judecătoria Hârșova vor funcționa în continuare, deoarece are susținere de la toți parlamentarii județului Constanța, indiferent de culoarea politică a acestora și a ținut ca, pe această cale, să le mulțumească pentru sprijinul acordat în speranța că asemenea probleme vor fi rezolvate în inte-resul cetățenilor. 


Comentează știrea

Constantean
11 aprilie 2014
Ca sa vezi

Cand era PDLizd, "actul medical" si "actul educational" a fost inchis, mutat, aruncat la cos si el nu scotea o vorbulita. Poate in vremea aia era constipat la gura... LOL

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Martie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu la Hârșova
Pagina a fost generata in 2.0587 secunde