Dacian Cioloș:

"88% dintre membrii PLUS își doresc continuarea alianței cu USR și mai multă coerență"

293
Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, ieri, la Cluj, că, în urma unei consultări interne, rezultă că cea mai mare parte a membrilor partidului său își dorește o continuare a Alianței USR-PLUS, dar și mai multă coerență și claritate. 
"88% din membrii partidului își doresc o continuare a proiectului Alianței și o întărire a relației între cele două partide în cadrul Alianței, mai multă coerență și claritate în modul în care funcționăm. Și peste 75% își doresc o clarificare și o decizie acum, în perioada imediat următoare legat de îmbunătățirea modului de funcționare a Alianței", a spus Dacian Cioloș, citat de Agerpres. 


Ca urmare a consultării interne a membrilor PLUS, a fost redactată o "scrisoare deschisă către membrii USR și PLUS", în care sunt făcute trei propuneri. 


"O structură executivă unică reprezentând diversitatea, consolidând formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței, coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide, un guvern din umbră și un program politic comun, finalizarea până în februarie 2020 a procesului de desemnare a candidaturilor unice pentru alegerile locale, în baza principiilor agreate în Protocolul Politic al Alianței", se arată în scrisoare. 


Dacian Cioloș a mai spus că prin această scrisoare "vrem să transmitem un mesaj de continuare a construcției și de unitate și coeziune și nu de control a Alianței, nu vrea nimeni să înhațe niciun partid și nicio alianță și vrem să continuăm să construim împreună".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2884 secunde