Video VIDEO. Marele muzician Andre Rieu, la ceas aniversar!

513
VIDEO. Marele muzician Andre Rieu, la ceas aniversar! - andrerieu1419250090editoriallong-1569914008.jpg
Marele artist Andre Rieu s-a născut la 1 octombrie 1949, în Maastricht, Olanda. Violonist, dirijor și compozitor, Rieu provine dintr-o familie muzicală, tatăl său fiind fostul dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg și al Operei din Leipzig. La încurajarea acestuia, Andre a început să ia lecții de vioară, la vârsta de 5 ani, scrie Agerpres.

În 1967, a început să studieze vioara la Conservatorul din Liege, urmând apoi cursurile Conservatorului din Maastricht, până în 1973, iar un an mai târziu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, avându-l profesor pe Andre Gertier. În 1977, Andre Rieu și-a terminat studiile, primind distincția Premier Prix, potrivit site-ului artistului, https://andrerieu.com.

Anul 1978 este cel în care Rieu a înființat Maastricht Salon Orchestra, cu care a susținut concerte în Olanda, RFG și SUA. În paralel, până în 1989, a fost violonist la Limburg Symphony Orchestra.

În 1987 a alcătuit Johann Strauss Orchestra, care la început era formată din 12 muzicieni. Între timp, numărul acestora a crescut, ajungând la 43, uneori chiar 50. Primul concert cu această orchestră a avut loc de Anul Nou, în 1988, iar curând după debut au început concertele și turneele în Belgia, Olanda, Luxemburg, dar și RFG.

Albumul "From Holland with Love" a fost lansat în 1994, în Olanda, iar celebrul "Second Waltz" a avut un succes atât de mare încât albumul a fost propulsat în Top 100 din Olanda și a staționat în Top 10 mai mult de un an, precizează site-ul artistului.


Anul următor, după un concert la Hamburg's Musikhalle și câteva apariții la televiziune, albumul "From Holland with Love" a fost lansat și în Germania, unde a urcat imediat în Top 5 și a staționat acolo câteva luni, primind mai multe discuri de aur și de platină.

În 1996, Rieu este numit ''Regele modern al valsului'', iar albumele "The Vienna I love" și "In Concert" cuceresc piața muzicală europeană. În același an, a primit World Music Award în Monte Carlo.

Au urmat zeci de concerte în întreaga Europă, dar și noi lansări de albume - "The Christmas I Love" (1997), "Romantic Moments" (1998). În 1999, la comemorarea a 100 de ani de la moartea lui Johann Strauss, Rieu a lansat albumul "100 Years of Strauss".

În 2001 are loc primul turneu în Japonia și se pun bazele propriului studio de înregistrări, fiind cooptat la partea tehnică și Pierre, fiul lui Andre Rieu. Primul succes produs în propriul studio a fost ''Dreaming'', urmat în 2002 de ''Walzertraum''.

Turneul în Japonia din 2003 a inclus 17 concerte în 11 orașe, Rieu sărbătorind astfel 25 de ani pe scenă, iar un album aniversar a fost lansat în toamna aceluiași an - ''Romantic Paradise''. La începutul anului 2004 albumul a fost nominalizat pentru Rose d'or. În luna iulie, același an, Rieu susține un concert spectaculos la Parkstad Limburg Stadium în Kerkrade. Concertul este înregistrat și a fost apoi imprimat pe CD și DVD - ''The Flying Dutchman''.

După tradiționalul concert de Anul Nou din 2005 și un turneu prin Germania, Austria și Franța, Rieu pleacă în turneu în SUA și Canada, unde are 19 concerte. Anul 2006 a adus turnee în Germania, Franța, din nou SUA și Canada. În vara aceluiași an, a urmat un concert la Viena, în fața Palatului Schönbrunn. O săptămână mai târziu, a avut loc un concert la Maastricht, unde surpriza a constituit-o apariția alături de Rieu a "Harlem Gospel Choir". Au urmat concerte la New York, Tokyo, apoi SUA, Canada, Belgia și Germania.


În 2007 a apărut DVD-ul ''Andre Rieu on his way to New York'', dar și un DVD cu filmarea unui show la televiziunea ZDF din Germania, ''Romance''. De asemenea, a efectuat turnee în Germania, Austria, Elveția, Belgia și Franța, urmate de America și Canada. În toamna acelui an, Andre Rieu devenea primul artist din istorie care avea 9 DVD-uri în Top 10. Următorul CD și DVD a fost înregistrat în parcul de distracții Efteling și s-a numit ''In Wonderland''. În decembrie, la Viena, dădea startul turneului de amploare: ''World Stadium Tour: A Romantic Vienna Night''.

La începutul anului 2008 a efectuat turnee în țări europene, iar în martie ajunge în Australia. La 7 aprilie 2008 André Rieu și Johann Strauss Orchestra au primit Medalia de Onoare din partea primarului din Maastricht - cea mai mare distincție pe care o poate oferi orașul. În toamnă, Rieu sparge recordurile de vânzări în Australia, devenind cel mai de succes artist din 2007 și 2008, cu peste două milioane de exemplare vândute ale CD-urilor și DVD-urilor. DVD-ul ''Live in Australia'' a fost lansat în întreaga lume.



Anul 2009 a adus turnee în Germania, Austria, Elveția, Japonia, SUA și Canada, apoi din nou în Australia. În decembrie a cântat alături de artiști ca Lady Gaga și Michael Bublé în onoarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Anul următor a urcat pe scenă pentru a cânta în onoarea reginei Beatrix a Olandei.

2010 a fost anul în care Rieu a cucerit cu muzica sa Africa de Sud, având concerte în Sun City, Durban și Cape Town. Între premiile oferite lui Rieu în 2010 amintim Multi Platinum Award în Africa de Sud și Medaille Charlemagne. Tot în 2010 efectuează primul turneu în Mexic. Un DVD după acest turneu a fost lansat în 2011 - ''Fiesta Mexicana!''. Tot în 2011 a fost lansată cartea ''Andre Rieu: The person behind the phenomenon'' a fotografului olandez Govert de Roos, care a descris-o ca fiind ''o călătorie de 1.000 de zile cu Andre Rieu'', mai notează Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7723 secunde