După trei luni la terapie intensivă

Iurie Darie și-a revenit spectaculos

403
Iurie Darie și-a revenit spectaculos - iuriedarie-1347371922.jpg
Anca Pandrea a trecut prin trei luni de coșmar, timp în care s-a rugat zi și noapte ca Iura al ei să-și revină, internat fiind la terapie intensivă. În cele din urmă, după o serie de mici progrese, iată că miracolul 83 de ani și-a revenit spectaculos. Este pe deplin conștient, mănân-că, iar de cinci zile, Anca Pandrea îl scoate la plimbare prin curtea spitalului, câte o jumătate de oră.


După două operații suferite pe creier, la sfârșitul lunii mai, respectiv, la începutul lunii iunie, Iurie Darie a fost internat la terapie intensivă și numai o minune l-ar mai fi putut salva. Anca Pandrea, partenera lui, a fost încrezătoare că totul va fi bine, l-a vegheat zi și noapte, a avut grijă de el, s-a rugat cât de mult a putut, iar la sfârșitul săptămânii trecute, Iura a revenit, practic, la viață. Când medicii au lăsat totul în voia lui Dumnezeu, maestrul dă semne majore de însănătoșire, acum fiind perfect lucid, capabil să mănânce și să vorbească, după cum chiar Anca povestește. Mai mult, în funcție de ceea ce decid medicii, e posi-bil ca în scurt timp să fie externat.

"Acum doarme Iurișca al meu. I-am dat să mănânce și s-a culcat, dragul de el. Se simte bine, îl scot în curte și ne plimbăm cu un fotoliu mare și cu roți. De cinci zile ne plimbăm prin curtea spitalului. M-am dus la biserică și m-am rugat și acum totul e bine. Eu nu am voie să fiu supărată, trebuie să am grijă de copil. El vorbește, sigur. Vorbește mai ales atunci când nu-i place ceva. Îmi zice: «Măi, să plecăm de aici, că m-am plictisit». Trebuie să vorbesc cu medicii că sunt șanse să ne externăm săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare", a declarat Anca Pandrea, pentru cancan.

Actrița este în culmea fericirii și abia așteaptă să ajungă din nou acasă însoțită de Iurie Darie, după o absență de mai bine de trei luni din căminul lor conjugal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6085 secunde