George Clooney și tatăl său au fost arestați / Galerie foto

298
Actorul american George Clooney a fost arestat, astăzi, la Washington, în timp ce manifesta în fața ambasadei Sudanului, unde protesta față de crimele de război comise, în opinia sa, de administrația de la Khartoum în partea de sud a acestei țări, informează AFP.
George Clooney, alături de mai mulți membri din Camera reprezentanților și alți protestatari, a fost încătușat și urcat într-o dubă de poliție, a constatat un jurnalist AFP.

În același timp cu George Clooney a fost arestat și tatăl actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar și Martin Luther King III.
Actorul american, purtând barbă și fiind îmbrăcat într-un pulover albastru, a spus în fața numeroaselor camere de luat vederi prezente la fața locului că solicită guvernului sudanez să permită comunității internaționale să trimită ajutoare umanitare în această țară, "înainte ca aceasta să devină cea mai gravă criză umanitară de pe suprafața globului".
George Clooney, tatăl său Nick și un alt activist ar fi ignorat trei avertismente ale polițiștilor, care îi somau pe protestatari să părăsească zona, și au fost escortați încătușați spre o dubă a Serviciilor Secrete, afirmă Reuters.

Potrivit site-ului TMZ.com, actorul american ar fi fost arestat pentru că ar fi depășit intenționat o bandă de protecție instalată de poliția americană în fața ambasadei, iar acest fapt reprezintă o infracțiune în legislația americană. Deși George Clooney a fost arestat de agenți în uniformele Serviciilor Secrete, actorul a fost transportat apoi la o secție de poliție din Washington, unde se află în stare de arest, mai scrie TMZ.
Surse apropiate lui George Clooney au declarat pentru TMZ că actorul este fericit că a fost arestat, deoarece în acest mod atrage atenția asupra seriozității acestei crize. Recent, Clooney a filmat un scurtmetraj documentar despre situația din Sudan, pe care l-a lansat pe EnoughProject.com.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5349 secunde