George Clooney revine în televiziune după 20 de ani

116
George Clooney revine în televiziune după 20 de ani - georgeclooneynetworthtequila-1549973184.jpg
George Clooney, care revine, după 20 de ani, într-o producție de televiziune cu o ecranizare a romanului clasic ''Catch-22'', a declarat luni că serialul, produs de Hulu și plasat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, își propune să spună o poveste atemporală despre "nebunia" războiului, potrivit Reuters.


La proiecția în avanpremieră pentru presă, Clooney a spus că inițial nu a dorit să se implice în adaptarea romanului din 1961 al lui Joseph Heller, despre un soldat dintr-o bază a armatei americane care se luptă cu birocrația militară.


"Este un roman îndrăgit", a pus Clooney, producătorul executiv al serialului și regizorul a două dintre episoade, la un eveniment organizat de Television Critics Association. "Nu vreau să stric acest lucru".


Actorul a mărturisit că a fost atras de proiect deoarece ''scenariștii au făcut o treabă minunată în transpunerea personajelor'' în serialul de șase episoade, care va avea premiera la 17 mai în rețeaua de televiziune Hulu.


Pelicula va permite dezvoltarea poveștii imaginate de Heller, care, potrivit lui Clooney, a fost scrisă pentru "a ironiza funcționarismul și birocrația războiului precum și ridicolul acestuia".


"Cred că este încă valabil", a adăugat actorul. "Cu toții ne petrecem zilele și nopțile stresându-ne din cauza unor astfel de situații. Povestea redă nebunia situației".


''Catch-22'' spune povestea lui Yossarian, un pilot american nemulțumit că armata mărește numărul misiunilor la care trebuie să participe pentru a putea fi lăsat la vatră. Pentru a evita executarea ordinelor, Yossarian încearcă să se prefacă nebun, dar singura modalitate de a-și convinge superiorii este să le arate că dorește participarea la și mai multe misiuni periculoase, ceea ce creează atmosfera de absurd a romanului.


Cartea a fost adaptată pentru marele ecran în 1970, în regia lui Mike Nichols, cu Alan Arkin în rolul lui Yossarian.


"Cu toții ne trezim în fiecare dimineață într-o stare de anxietate globală, iar romanul este o frumoasă sublimare a acestui lucru, o sublimare profetică", a spus coscenaristul Luke Davies.


Christopher Abbott joacă rolul lui Yossarian, iar Kyle Chandler îl interpretează pe superiorul acestuia, colonelul Cathcart. Inițial, Clooney intenționa să-l joace pe Cathcart, dar, în cele din urmă, a preluat rolul comandantului Scheisskopf.


Cea mai recentă apariție a lui Clooney (57 de ani) într-o producție de televiziune datează de acum 20 de ani, în rolul medicului Doug Ross din popularul serial pe teme medicale ''ER''. Actorul a avut apoi o carieră de succes cu filme precum ''Ocean's Eleven'', ''Gravity'' și ''Up in the Air''.


Clooney a declarat că este bucuros de reîntoarcerea la televiziune. "Nu contează mediul", a spus Clooney. "Contează doar calitatea muncii și lucrurile pe care reușim să le realizăm''.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5494 secunde