Decizia magistraților în cazul lui Leo de la Strehaia

379
Decizia magistraților în cazul lui Leo de la Strehaia - ciocanjudecator660x330-1563603139.jpg
Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a respins vineri cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Leo de la Strehaia, pe numele real Ion Stelică Mihai, urmând ca acesta să fie eliberat și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru înșelăciune.

Potrivit hotărârii instanței, Leo de la Strehaia are mai multe interdicții, printre care și obligația de a nu părăsi teritoriul României.

"În baza art. 227 alin. 1 C.proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, ca neîntemeiată. În baza art.227 alin. 2 raportat la art. 211 alin. 1 și art. 215 ind. 1 C. proc. pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații: Mihai Ion Stelică, Boldeanu Viorel, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.07.2019 și până la data de 16.09.2019 inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaților respectarea următoarelor obligații, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la secția de poliție în a cărei circumscripție își au domiciliul în fapt inculpații, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat", se arată în decizia instanței.

Instanța a mai dispus punerea în libertate a lui Leo de la Strehaia, acesta fiind reținut joi pentru 24 de ore. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Leo de la Strehaia, fiul acestuia și un alt bărbat sunt acuzați de procurori că au indus în eroare reprezentanții unei firme, determinându-i să le livreze 150 aparate de climatizare, pentru care lăsau garanție bilete la ordin emise de societăți controlate de aceștia prin interpuși selectați din rândul persoanelor cu o condiție materială precară, neavând intenția să achite contravaloarea mărfii.

Valoarea prejudiciului estimată în cauză este de 300.000 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1974 secunde