Actorul Alec Baldwin, dispută cu un ONG pentru un film recent

160
Actorul Alec Baldwin, dispută cu un ONG pentru un film recent - varietyimg8150-1499617226.jpg
Alec Baldwin interpretează un scriitor, care își pierde vederea în urma unui accident de mașină, în cel mai recent film, "Blind", însă un ONG condamnă această practică de la Hollywood, în care persoane sănătoase joacă rolurile unor oameni cu handicap.


Alegerea unei persoane văzătoare pentru rolul unui nevăzător a suscitat discuții în rândul unei asociații care ajută persoanele cu dizabilități, potrivit Ruderman Family Foundation, citată de 20minutes. 


Președintele și fondatorul asociației, Jay Ruderman, s-a exprimat într-un comunicat transmis de L.A. Times. 


"Alec Baldwin în "Blind", arată cum tratăm handicapul de fațadă. Nu mai acceptăm ca actori albi să joace personaje de negri. Handicapul pe care îl prezentați de ochii lumii trebuie să provoace indignare mondială". 


Actrița Marlee Matlin, care este surdă de la vârsta de 18 ani și care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță în rolul din filmul "Children of a Lesser God" din 1987, împărtășește punctul de vedere al asociației. 


Un studiu al fundației arată că 95% din rolurile cu persoane având handicap în filme sunt interpretate de persoane sănătoase. "Noi, ca industrie, vorbim despre diversitate - știm că există o problemă. Din nefericire, când vorbim de diversitate, handicapul este lăsat deoparte", a comentat Marlee Matlin. 


Drama "Blind", regizată de Michael Mailer, îi are în rolurile principale pe Alec Baldwin, Demi Moore și Dylan McDermott și va avea premiera pe 14 iulie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.485 secunde